Фалко Хених представи в София книгата си „Криминална кариера”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Фалко Хених представи в София книгата си Криминална кариераГерманският писател Фалко Хених представи своята книга „Криминална кариера”, която излезе наскоро за пръв път на български език. Това е един динамичен разказ, в който читателите, особено онези, живели и в периода на социализма, могат моментално да различат отпечатъците на тези не чак толкова далечни времена и да направят много паралели между социалистическа България и социалистическа Източна Германия.

Героят говори от първо лице и изпада в най-различни ситуации при опитите си да отмъкне различни книги. Авторът е в страната ни по повод традиционния пролетен панаир на книгата, който беше открит на 29 май.  Откъс от книгата може да прочетете тук.

 

 

 

 

Фалко Хених разказа накратко и за някои епизоди, които е преживял, като например това, че малко преди падането на Стената решил да избяга през Унгария на Запад, тъй като видял, че  се премахват телените заграждения. След промените пък реализирал пътуване, стигайки до Израел на собствени разноски, като използвал някои хитрини за да си набави средства. Така например симулирал, че поредният му трабант се развалил. Тогава било обичайна практика застрахователите да поемат разноските в подобни случаи, за да достигне човек до там, за където е тръгнал. И Хених се възползвал умело от това, като казал, че е тръгнал към Гърция. И веднага получил билет за влак до Гърция, след което продължил към Йерусалим. 

 

 

 

Във второто видео което помествам Фалко Хених разказва за още една негова книга, появила се току що в Германия и съдържаща любовни  писма на обикновени хора, писани през последните 100 години. Авторите и са имали за цел да проследят как се променят изразните средства, и как много други неща остават едни и същи – заяви Хених.  Щом получа повече информация за тази нова книга, ще я пусна в блога си. Както каза авторът, докато не получите подобна информация от мен, вярвайте че тя е наистина хубава.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.