Две смразяващи новини

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
172

Иво БеровПроникновенията на целия този бюлюк /нека го наречем сонм, за по-възвишено/ от така наречени анализатори и разбирачи, които шетат по радиата и телевизорите всъщност се свеждат до простонародното и простодушното:
„Абе тия там политици не могат ли да седнат на една маса и да се разберат в името на народа?“

Разбира се, простодушната тази мъдрост е предадена чрез всички почти отсенки на политическите навивки, като се почне от духовно-метафизичното, че е нужна амнистия, тоест всеопрощение, за да се стигне до разбирателство /по един Васил Гарнизов/, мине се през заморничаво президентското /партиите трябва да загърбят партийните си интереси и да се разберат в името на народа, за да може да преживеем страшната, ужасна, студена, военна зима, която ни чака/, мине се също през всекидневното повсеместно, разбирай посвемедийно каканижене на Стойчев, Коларова, Харалан и подобните им, че политиците трябва да имат отговорно поведение, да проявят коалиционна култура и да съставят правителство в името на народа, в името на България, в името на народа на България, а също така в името на общото благо, националните интереси, мира, младежта, повсеместния напредък, световното щастие, спорта, красотата, а също и заради спокойствието на Тутраканската селищна система. И се стигне накрая до стряскащото проникновение на Вежди Рашидов /той всеки ден ги бълва тия стряскащи проникновения/, че е време за нова кръгла маса.

За всички тези дълбокоумци имаме една поразителна, дори смразяваща, ако щете, новина. Дръжте се за стола, милички /особено Рашидов, за когото не се знае на колко е/: Такава една маса вече съществува и всички упълномощени са седнали на нея. Нарича се тя „Народно събрание“. А вие като уж божем малко по-просветени люде, би трябвало да знаете това и вместо да каканижете споменатите вече изтъркани махленски премъдрости, да я съобщите на съвкупното природонаселение. Е, няма да го направите, не мислете, че никой не се досеща защо.

И още една чудесия на същия този сонм, /тайфа/, разбирачи.

Всички те приканват, навиват и кандърдисват /агитират демек/ партийните водачи и най-вече водачите на Продължаваме Промяната и Демократична България, да се отзоват със сдържано /може и невъздържано/въодушевление на Бойко Борисовия повик за сближаване чрез посредниците Плевнелиев и Соломон Паси. Да се разберяли значи партийните водачи и да излезли били с решение за съставяне на правителство – независимо как ще се нарича то – програмно, или експертно, в името на България, в името на народа, в името на народа на България, в името на напредъка, на зимата, на световното щастие и по-нататък си го знаете. И да се вземе това решение на маса в банкянска къща, както се е случвало вече, в някоя ловна хижа, както също се е случвало, или в някое потайно скъпарско заведение /и то се е случвало/.

За всички тях, а също за Плевнелиев и Паси имаме още една смразяваща новина:
Това, милички ми разбирачи, анализатори, Плевнелиев и Паси, се нарича не другояче, а задкулисие. Същото това задкулисие против което дуднахте повече от десетилетие и което сега хвалите и препоръчвате като спасително за народа, за България, за народа на България, за съвкупното ни отечество и така нататък, да не забравяме Тутраканската селищна система.

И мислите ли, че никой не се досеща защо се извъртате, заменяйки предниците със задници и задниците с предници, обърквайки и смесвайки всички политически понятия.

Преговорите за съставяне на бившето редовно правителство, което вие прилежно оплюхте бяха прозрачни, провеждаха се и пред медиите и пред гражданството. И това можеше да стане обичай /традиция/ в българската политика. Но вие и този съвсем достоен политически похват охулихте.

Всичко това означава, че бюлюците, тоест сонма от разбирачи и любимци на ПИК или нищо не разбират от политика, или са користни, или и двете.

www.ivremena.com

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.