Сегашният президент на Република България Румен Радев престъпва Конституцията

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Иво БеровЧлен 84 параграф 11. от Конституцията на Република България:

– Народното събрание разрешава изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната, както и пребиваването на чужди войски на територията на страната или преминаването им през нея;

Значи: Дали ще се изпращат въоръжени сили извън страната/оръжието е въоръжена сила/ решава Народното Събрание, а не президентът.

Чл.105. (1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите.

Тоест Министерският Съвет, а не президентът осъществява външната политика, която се определя от Народното събрание.

Глава четвърта, член 91 от Конституцията:
…Президентът представлява България в международните отношения.
Тоест президентът представлява /следва/ решенията взети от Народното Събрание и осъществени от Министерския съвет, а не взема собствени решения.

Следователно.
Със своето поведение и със своите изказвания в Брюксел сегашният президент е нарушил Конституцията на Република България.

И носи отговорност за това, защото:
Чл.103. (1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.

А нарушение на конституцията има.

Член 100, алинея 1 от Наказателния кодекс /за предателство и шпионство/:
Чл.100. (1) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.;доп.,бр.50 от 1995 г.; изм.,бр.153 от 1998 г.) Български гражданин, който във време на обявена или започната война постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена група или участвува във враждебно действие против Републиката, или под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

От член 100, алинея 2:
… Субект на това престъпление също може да е само български гражданин, а изпълнителното деяние е каквото и да е доброволно улесняване на чужда сила, която извършва враждебни действия против Република България. Без значение е начинът, по който това се осъществява. Дейността обаче не трябва да осъществява някакъв друг, специален състав на престъпление против републиката. Понеже дейността се извършва в мирно време подпомаганата страна трябва да бъде само враждебна, но не и воюваща с нас(например блокада).

И така: Извършва ли Русия враждебни действия против Република България. Извършва – обявява ни за вражеска държава /подминаваме газовите доставки/.

Румен Радев доброволно улеснява тази чужда сила, „без значение е начинът по който това се осъществява“. В случая „това се осъществява“ от страна на президента чрез престъпване решенията на Народното Събрание, което си е само по себе си антиконституционна проява.

Заключение: Сегашният президент на Република България Румен Радев престъпва Конституцията и според Наказателния кодекс подлежи на разследване за предателство и шпионство.

Дано излезе, че е само шарлатанин, а не предател и шпионин.

Че Гешев няма да повдигне обвинение е пределно ясно.

А е много любопитно дали ГЕРБ ще осъди действията на Радев. А оня, Трифонов? А сега де… Искрено се забавлявам.

www.ivremena.com

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.