Патриотизмът им не е никакъв патриотизъм и природозащитата им не е баш природозащита

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Патриотизмът им не е никакъв патриотизъм и природозащитата им не е баш природозащитаПрез годините много протести срещу добив на газ в България видяхме.

Преди войната в Украйна като кажа, че искам добив на газ в България, етикетът бързо беше „унищожител на природата“.

Но днес с лекота мога да кажа, че искам не само добив на газ и нефт по конвенционален начин, но и искам проучване за наличието на шистов газ и оценка на риска за околната среда.

И също така днес мога да кажа, че антишистовите настроения са били финансирани изцяло от една велика сила, която пазеше дълго време пазара си и събираше капитал, и за да може да започне войната.

Ако европейски политици са били директно наемани от газовите компании на този доставчик, то защо хората на снимката и много други, които ходят на протести (дали облечени с патриотизъм или с „природозащита“) да не са?

Платени или не, те са една от причините лобито на този доставчик да се справи да остави клиентите си в нужда няколко десетилетия, за да е основен доставчик на газ и нефт.

Знам имената на политическите партии и хората, които от години волно или неволно подкрепяха политиката на този доставчик. Някои от тях сега мълчат, защото стана ясно на всички, че патриотизмът им не е никакъв патриотизъм и природозащитата им не е баш природозащита.

Ще помня и ще натяквам.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.