Зовът на Съдбата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевПутин даде заден ход с „успеха“ на интервюто с Такър Карлсън. Не бил доволен, въпросите не му дали възможност да разгърне темата за изконните консервативни ценности /които щели да спечелят сърцата на републиканците в САЩ, след което да успее да пласира и опорните си точки/, вместо това се впусна в историята /Наришкин му дал шпаргалките, нали е шеф на Руското Историческо Общество/, Песков също в немилост. Изобщо пълен майтап. Сега търсят виновника и стратегия за ограничение на щетите.

Както пиша в своите анализи – Путин е абсолютния шампион по настъпването на мотиката – закона за непредвидените последствията – изключително слаб стратег, без визия, без усет към момента и към чувствителността на „средата“.

Ето ви резултата – навалица за членство на НАТО – Финландия и Швеция вътре, Украйна също. Нови членове на НАТО и ЕС – не защото Западът ги принуждава, а защото те търсят спасение от Русия. Германия, заспала в своя пацифизъм толкова много години след война – става военна сила, цяла Източна Европа се въоръжава и харчи рекордни бюджети за отбрана, които стимулират и икономическия растеж. Енергийните оръжия на Русия са тотално дискредитирани, няма къде да си продаде тръбния газ, с нефта тепърва ще става още по-трагично. Интервюто на Путин подейства като шамар на американския истаблишмънт – първо, отказаха за преговарят с Русия зад гърба на Украйна /това бе и поводът за интервюто на Карлсон/. И второ, в САЩ нямат никакви илюзии че ще могат да ограничат проблемите на руския реваншизъм до Европа – днес службите ще информират топ осемте лидери на Конгреса за пряка заплаха за националната сигурност на САЩ – ядрена заплаха от страна на Русия, която се готви да разположи ядрени оръжия в Космоса. Уж интервюто трябваше да помогне на Тръмп да блокира помощта за Украйна в Конгреса, а напротив, блокира възможностите му и е въпрос на два и нещо дни да мине и през Конгреса – има 300 сигурни гласа.

Да не говорим, че тези флиртове с Тръмп дискредитираха и последния, след като сенатори и конгресмени републиканци открито го пренебрегват.. МАГА получи сериозен репутационен удар.

80 години Европа постепенно се къпеше в своето самодоволство и пожелателен пацифизъм – но се наложи да се събуди грубо благодарение на войната в Путин.

Хората в Кремъл така и не разбраха, че Путин е liability – пасив – колкото повече му дават трибуна, толкова повече затъва в микса от високомерие и посредственост.

За сведение на родното русофилство. И те не са в крак с историята.

Помнете – за да не загиват български войници и граждани, и за да не се наложи да харчим повече от половината бюджет за война, Украйна трябва да победи и Путин да загуби. Това е Зовът на Съдбата.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.