Със смъртта си Навални ускори края на Путин

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1

Със смъртта си Навални ускори края на ПутинУбийството на Навални е Рубикон в историята на Путиновия режим и на отношенията на света с Русия. От тук нататък на Путин и неговия режим трябва да се гледа като на прокажени, подлежащи на карантина и изолация. От това следва и изоставянето на всякакви варианти за договаряне и най-вече за мирно съвместно съществуване – с проказа не може да съществуваш. Дипломатическите отношения с прокажени не може да има.

Няма смисъл от това ние да имаме посланик в Москва. Митрофанова трябва да бъде изгонена като нежелан представител на брутален репресивен режим.

 

Следя Путин от избирането му за президент, познавам го достатъчно добре за да пиша информирано, не от страст. Този човек е жесток заради неизтриваем микс от комплекси – за малоценност и за величие, едновременно. Още когато на практика обрече на смърт подводничарите от Курск, като отказа помощ от холандската компания само защото е западна. След това отдаде заповед за използването на бойно отровно вещество в Норд Ост и така уби огромно количество руски граждани, само защото не искаше да изглежда слаб пред света, Последва Беслан, преди това взривовете в жилищни сгради в Волгодонск, Москва, Бунайск – стотици хора загинаха за да дойде той на власт. След това стотици хиляди загиват за да остане той на власт. Видях как се разправи със съпругата и майка на децата си /познавах я лично/, как затрупа децата си с пари, но не и с бащинска грижа, как вече никой не можеше да му сметне извънбрачните деца и връзки, кулминация на кремълския разврат, докато прокламира консервативни и традиционни ценности – много са нещата – за това предупреждавах. Именно защото го познавам.

 

Ето и сега – ако си мислите, че ще остави семейството на Навални да се прости с него дълбоко се лъжете. Първо ще бавят предаването на тялото му на близките, защото ще се страхуват от независима експертиза на смъртта му. След това ще търсят начини да ограничат, включително с полицейска намеса, прощаването с него на всички, които биха пожелали. Нищо че са минусови температурите. Навални приживе беше символ, сега става легенда извън контрола на Путин.

 

Ще държат тялото докато са сигурни, че няма никакви следи.

 

В информационната област започнаха – виновни са САЩ и Запада. Марс и Венера също са виновни.

 

Дори след смъртта му, руските медии пишат след името му в скоби – „екстремист, терорист“.

 

За това трябва да се преосмисли цялата политика и отношение на Запада към другата Русия на Навални.

 

Ако ме питате защо Путин уби сега Навални? Не е само заради президентските избори или войната. Уби го заради това, заради което уби Немцов – „дребният“ разбира, че е на изхода от живота и че по силата на чисто биологични причини Навални щеше да остане да живее след него и да променя Русия. А режимът на Путин се чувства все по несигурен и стресиран за бъдеще, което е извън неговия контрол. Не трябва да си пророк за да разбереш, особено след последният категоричен отказ на САЩ да преговарят за войната в Украйна без Украйна, че Путин е смятан от Запада за прокажен. Няма шанс да преговаря с когото и да било от Запад, дори Ердоган го отствири, а Орбан е смешен.

 

Опитът пък да се намеси в полза на Тръмп с интервюто на Карлъсн, се обърна срещу него – именно защото е толкова отблъскващ, че самата му поява нанася удар върху тези, на които уж иска да помогне.

 

За това Путин прецени, че повече няма на какво да разчита и премина към терминалния етап – отстраняване на всичко и на всеки, който може сега или в бъдеще да застраши не само текущата му власт, но и наследството му след като си отиде. Той превърна цяла Русия в затвор за тези, които вече не могат да я напуснат. След него и Русия в потоп и разруха.

 

А името на Навални ще остане да свети, като лъч надежда, че нещата можеха и могат да бъдат други.

 

Със смъртта си Навални ускори края на Путин.

 

Поклон пред паметта му.

 

 

Photo by Mitya Aleshkovskiy

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.