Този човек е заплаха за сигурността на цивилизования свят

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Иво БеровОт една страна имаме един умерен, трезв и сравнително скромен човек, способен в една доста продължителна реч да изкаже точни и смислени послания. Поради възрастта си, обаче, той от време на време /достатъчно рядко все пак/ забравя някои дати, или бърка имената на президенти или държави.

 

От друга страна има един нахален як, здрав, /по нашия Северозапад биха го определили като „кръвЕн“, тоест червендалест/ пич, способен да произнася единствено прости изречения. Речите и поведението му обаче, също като тези на Уго Чавес и Мадуро, се посрещат с възторг от първичните слоеве на населението във великата иначе държава Съединени Американски Щати.

 

Дотук нищо чак толкова особено и страшно. Особеното и страшното заточва оттук нататък.

 

Защото този човек е заплаха за сигурността на цивилизования свят. Неговите думи, че би оставил Русия да нападне страните, които не си плащат вноските в НАТО показват, че начело на великата държава доскоро е бил /дано не бъде пак/ безотговорен откаченяк, чийто начин на мислене е сходен с този на някои латиноамерикански диктаторчета.

 

И е съвсем прав Байдън да заяви : „За бога, това е срамно, това е опасно, това не е американско“

 

 

Това, че хора, обявили се за консерватори му станаха почитатели показва или, че те въобще не са въобще консерватори, или че са нагаждачи, които просто следват един временен успех, без да се задълбочават в причините, смисъла и най-вече последиците от този успех. По същите причини те тайничко и не чак толкова тайничко харесват и Путин, следвайки изявленията на своя вожд Тръмп, който пък съвсем явно си го харесва. Един Тръмп, който с цялата си глупост и първичност си въобразява, че ще спре войната в Украйна само след няколко разговора с Путин. Щото нали, великите хора ръководят световните съдбини, а Тръмп, освен, че е велик /според собствените му представи, разбира се/ е голям отворко при сключването на сделки, даже книжка е написал по това ишю.

 

Истинските консерватори са хора улегнали, образовани и уважаващи човешкото достойнство. Те биха се срамували от Доналд Тръмп.

 

Те не биха подкрепили човек, който води народните маси като Че Гевера и Панчо Виля. Човек, който ръководи щурма на Белия дом така, както болшевиките са ръководили щурма на Зимния дворец.

 

Истинските консерватори не биха подкрепили човек, който се опитва да разбие най-ценното на великата американска демокрация – правосъдната система защото тя не му изнася.

 

И между другото няма нищо дясно, или консервативно в политик, който насърчава намесата на държавата в икономиката и който е против свободните търговски отношения – това са чисто левичарски разбирания. /Никак не е случайно това, че нашенски левичари, бивши комунисти основаха клуб на „тръмпистите“ в България/.

 

Надеждата сега е, че в камарата на представителите ще се намерят седем републиканци, които ще одобрят военната помощ за Украйна. За да покажат, че републиканската партия е способна все пак да озапти един развилнял се откаченяк и популист.

 

Другата, по-малка надежда е, че американският съд ще му забрани да се кандидатира отново за президент.

 

Защото още едно негово президентстване със сигурност ще набута света в едни отминали мракобесни времена, за които доскоро се смяташе, че са отминали завинаги.

 

 

www.ivremena.com

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.