И какъв ще е крайният резултат?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Снимката илюстрира как българинът си представя бъдещето след като излезем от НАТО и ЕС.Ама, те параметрите на сделката бяха ясни още преди 9 месеца – ППДБ получават властта с гласовете на първата политическа сила ГЕРБ. Получиха всички министерства без едно. ГЕРБ и в частност Бойко получават амнистия за греховете си по време на тяхното управление. Електоратите им получават евроатлантическата ориентация на страната, посока Шенген и еврозона. И така всички доволни и щастливи.

 

Дойде време за ротация и ППДБ се сетиха че ГЕРБ са мафия и че Бойко е лош. Решиха че ще разграждат модела ГЕРБ и няма да делят властта с Бойко, а на-добре е ако може и да го вкарат в затвора. Разбира се, с гласовете на ГЕРБ и ДПС в НС, щото техните собствени за никъде не стигат.

 

Тука понеже е пълно с политолози и анализатори, на които политологията им стига дотам да кажат че Бойко е мутра и да измислят някой каламбур или смешка, нека да се опитат да кажат как точно ППДБ ще разградят ГЕРБ с гласовете на депутатите от ГЕРБ? Как ще накарат Бойко и Пеевски да се саморазследват и да се самовкарат в затвора? Или ППДБ са си толкова самоповярвали и са изгубили всяка връзка с реалността или са скрити лимонки, работещи за чужд отбор.

 

Не желаели да поделят властта с ГЕРБ. Малко са им 11 от 19 министерства. 9 месеца управляваха в „некоалиция“ със съдействието на ГЕРБ, ама сега отведнъж им светна че ГЕРБ е мафия.

 

И какъв ще е крайният резултат? Моделът ГЕРБ няма да бъде разграден, но пък за сметка на това страната ще влезе в нова спирала от избори, служебни кабинети, еврозоната и Шенген няма да се случат, а е възможно политическата криза да прерасне в конституционна, парламентарната република да бъде заменена с президентска и геополитическата орбита на страната да бъде променена. Или може би ППДБ очакват за героичната си поза публични аплодисменти и на следващите, по-следващите или по по следващите избори да станат първа политическа сила? Ми няма да станат. А не е сигурно даже дали ще останат и втора. Щото набират скорост едни дето казват, че като дойде Путин, той ще ни освободи от мафията. А това е 100% сигурно, че ако Путин дойде ще омете цялата олигархия. Не само в затвора, може и Сибир да я прати. Но това което се спестява на мъдрия възрожденец е че на нейно място ще се настанят руските губернатори. Или може би пък точно на това се надяват някои, че ще бъдат те назначени за руски наместници тук.

 

Снимката илюстрира как българинът си представя бъдещето след като излезем от НАТО и ЕС.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.