Когато глупостта минава за патриотизъм, става опасно да си интелигентен

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевКогато глупостта минава за патриотизъм, става опасно да си интелигентен /Айзък Азимов/ – това обобщава целият пост. Явно в последната седмица на изборите главният акцент на Радев и Възраждане ще бъде паник-бутона „бият Русия“ /Паниковский/ в Украйна. В момента на фронта нещата се обърнаха и Русия не само загуби инициативата, но нещата в няколко точки на Север, дори в Часов Яр, изглеждат силно притеснителни за Москва. Колкото повече ситуацията на Путиновите сили става по-лоша, толкова повече у нас ще надигат вой за мир /като пропускат уточнението „по-руски“ – тоест с териториални придобивки и нула гаранции за мир/. Усетите ли че минават в истерия, значи сведенията от фронта са станали безнадеждни. Загубата на жива сила при последната офанзива на руснаците на север срещу Харков е рекордна за цялата война.

 

Тук плашат народа с ядрена война /този ядрен шантаж вече не работи, макар че напоследък отново се засилиха гласовете в Москва да ударят украинците за да покажат на Запада/. Значи не само нападнаха суверенна държава, но и защото губят ще ги ударят с ядрена бомба, така, защото те имат право на всичко? Това само луди хора могат да твърдят.

 

Управлението през страха и истерията, че нито българи ще ходят в Украйна, нито някой ще загива у нас са именно успехите на украинската армия и логиката тук е мегажелязна /да слушат Радев и Копейкин/. И това важи не само за български войници, но и за всеки друг войник на страна членка от НАТО. Като се справям сами украинците, за какво да им помагаме. Да не говорим, че и преди това НАТО, като цяло, заяви че няма да се намесва пряко в конфликта.

 

Другата опорка, че западните съюзници, не всички, но повечето, разрешиха на Киев да се използват оръжията им за атака срещу военни цели на руска територия. Wannabe генерал Радев е особено силно разтревожен. Щяло да настъпи Армагедон, влизали сме във Трето световна война, защото „свещената“ руска земя била атакувана. Първо, единственият вариант, и то на двустранна основа за намеса на страни от НАТО в Украйна е употребата на ядрено оръжие, защото това е пряка заплаха за сигурността на страните от ЕС и НАТО. Ако се съмнявате в изхода от намесата на НАТО просто сметнете какво ще стане с руските войски на украинска територия ако сега украинците сами ги спират и ги принуждават да отстъпват. Второ, разрешенията на Киев за ползване на оръжия са САМО за използване по военни цели, и от това по-логично не може да има – няма как да атакуват от руска територия с артилерия, с ракети, от самолети, да развиват центрове за съсредоточаване на войски за нападение и тилови съоръжения, а украинците да имат право да ги нападат само след като преминат границата. Това Радев в коя точно „академия“ го е учил и минава за военна наука?

 

Най-голямото притеснение на всички твърди путинофили у нас е, че тъкмо бяха започнали да изправят гребен след успехите на руснаците през зимата и западната помощ обърна нещата. А знаят добре – загуби ли Путин в Украйна – ще секнат и моралните и материалните „основания“ за тяхната Путинофилия. С всички произтичащи от това последствия.

 

Последен факт – знаете ли най-важната причина поради която България не може да бъде въвлечена във войната? Отново желязна като логика – за да бъде въвлечена тя трябва да има не само какво да прати, но и това, което прати да бъде съизмеримо с изискванията на войната там. Украинците са в пъти по-боеспособни. А нямаме армия заради русофилите, начело с Радев. Цялото съветско въоръжения, което бе възхвалявано през години, колабира в Украйна – сега Индия и Турция се чудят къде да се крият срама от покупката на безаналоговите С-400, а те бяха символа на супероръжията на Русия. Вижте какво стана с износа на оръжия от Русия – срина се. Именно заради Радев забавиха модернизацията на МИГ-29 с Ф-16, от който руснаците сега треперят. Нямаме ПВО, нямаме модерни нито армия, нито флот, нито ВВС. Имаме МВР със скъпи БМВ, но тях в Украйна точно никога няма да пратят, нужни са им тук да им пазят властта.

 

И пак пищят, че щели сме да гинем по фронтовете в Украйна!? Единственото, което ще загине е тяхното влияние през страх в България. Истината е, че точно тези пишман патриоти ще избягат първи ако трябва да се гине за защита на България.

 

Новата задача спусната от Москва е да се присъединят към Орбан и да изтъкват националния суверенитет пред колективните усилия, като преминат от пасивна съпротива на подкрепата на НАТО, към активна – тезата за суверенитет в рамките на НАТО и пречат на всяка помощ, която НАТО и най-вече в двустранен план страни-членки оказват на Украйна.

 

Колкото по-добри вести идват от Украйна, толкова България ще бъде по-спокойна.

 

Както виждате ГЕРБ и ДПС не са особено активни по темата Радев налива гласове на Възраждане за да станат втори. Някой да се досеща защо. Особено тези „разочарованите“ от ППДБ?

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.