Жалки политици, които в очите на някой минават за мачовци

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевДобре е да попитате всички български политици, които настояват за незабавен мир в Украйна, но не смеят да питат дали Путин иска мир, като се започне от Радев, мине през Нинова, Костадинов, Подполковников, Слави Трифонов – как се отнасят към условията за мир, които Путин озвучи вчера*. Това е реална политика, върху която се проектира реалната стойност на една или друга позиция. Другото е запалянковска препирня в стил футболни фенове пред банята.

 

По време на Съветския съюз и сега в Москва и сред нейните проекции в Източна Европа много обичат да говорят абстрактно за мира с прословутата и тотално безсмислена фраза „за мир во всем мире“, /мир в целия свят/ докато съветските войски влизат в Унгария, Чехия, Афганистан, а в по-ново време Русия в Грузия, Молдова, Украйна, прибалтийските републики…

 

Всяко политическо съждение – включително идеята за мир и за отказ от подкрепа на Украйна – което е солта на Радевите терзания трябва да се проектира върху конкретните политически позиции на Русия и на Путин. И тогава ще лъсне тоталната му несъстоятелност и прекремълска същност. Путин не само, че не иска мир, и прави Радев да изглежда още по-нелепо, но иска дори територии от Украйна, от които е изгонен.

 

Жалки политици, които в очите на някой минават за мачовци, а на всички отгоре се самоопределят като патриоти. Да напомня истинското значение на думата патриот – човек, който обича Отечеството и е готов да го защити. А повечето от тях не го крият – ако Русия ни нападне ще минат на нейна страна. И правят всичко възможно отбранителните ни способности да бъдат на равнище, в което хем самостоятелно да не можем да се защитим, хем да не можем пълноценно да ползваме протекцията на НАТО.

 

 


*14.06.2024

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.