Градът ще е за хората или за автомобили, това следва да се реши веднъж завинаги

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Рашид РашидЧета, чета за проблемите на София с трите булеварда, напълно разбирам тоталното неможене на новото ръководство, но не мога да разбера как за МВР това може да е казус. Щом Столична не са съгласували с МВР, ОК, искайте да се съгласува и да се приключва. Така Столична Община от виновна става на жертва, а че е по-безобразна и от преди, няма нужда да коментирам.

Не харесвам новия кмет хич, тотално не са наясно къде се намират новите хора в общината. Не съм вярвал, че ще го кажа, но капацитетът на ППДБ + СС се оказва доста недостатъчен за управление на столицата.

 

Въпреки това не мога да нямам критика към ГЕРБ. С цел да се компрометира новото управление, посегнахте на важни за града принципни решения, повечето от които обещани от самата Фандъкова, повечето от които бяха на път да се реализират от самата Фандъкова. Наистина не е редно за политически цели да жертвате София.

Градът ще е за хората или за автомобили, това следва да се реши веднъж завинаги.

 

Ако ще е за коли, супер – започнете със строителство на подземни паркинги, където е нужно, включително в централните части на града.

 

Ако ще е за хората, пак супер – свържете най-накрая велоалеите и пешеходните зони в система, което наистина работи.

 

А на ППДБ + СС мога да кажа, че с глупавите си недокомуникирани решения компрометират дългогодишна работа по трансформацията на града. Нямахте право на подобни аматьорски грешки. Нямахте право велоалеите да се асоциират с нещо негативно. Да, не сте вие, но вие с глупости давате шанс на другите да създаде негативно отношение към велосипедите сред обществеността. Вината ви не е по-малка от тази на ГЕРБ.

 

За Борис Бонев няма какво да се каже много. Едва ли за него има изненада в цялата картинка, сигурен съм, че е очаквал подобни неща. В крайна сметка той е просто един общински съветник и на всички следва да е ясно, че той работи извън собствените си задължения в името на града. Кой го харесва и кой не го харесва не е важно, не е важно и кой го подкрепя и кой не го подкрепя в идеите му за София, важното е, че има един човек, който иска София да е добре и няма други цели (поне засега). За много политики на мен ми е ляв, но съм убеден, че ще се промени като види всичко отвътре.

 

А за привържениците на ППДБ мога да кажа едно – критикувате когато на власт е ГЕРБ, но мълчите като вашите показват тоталното неможене. Изведнъж се замълчахте все едно всичко в София е перфектно. Не виждам разлика във вас от ГЕРБ, даже хората на ГЕРБ критикуват своите си далеч повече. Не е страшно човек да признае, че неговите избраници са супер зле, не е страшно, давайте смело с критиката, без нея няма прогрес.

 

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.