За двойното гражданство и двойния аршин

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Всеки си има своята истина за това кой как се чувства най-добре – в или извън Родината. Аз се чувствам еднакво добре и на двете места, с тази разлика, че в Канада не се натоварвам с това какви са ги надробили нашите управници. Просто след като за 20 години няма промени в здравната, социалната и образователната сфера, за мен тези наши политици са ялови души!
Родолюбието, вярвам всеки един от нас, емигрантите, си го носи в сърцата и го показваме там където сме. Дори като една реклама на нашата страна! Всички нации го правят!
Относно наболелия въпрос за двойното гражданство и дали имат право да гласуват емигрантите?
Етично – Да! Нямаме право! След като не живеем в тази страна и сме се откъснали от действителността й. Някои дори не плащат данъци в България (лично аз още си ги плащам, защото имам покъщнина и няма начин, задължително трябва да си платя този данък, нищо че не живея вече тук!). Но след като една партия като ДПС, използва вече 20 години турците- изселници, за да влезе в Българския Парламент, остава моралния въпрос:“ Добре, ние, като българи, па макар и в чужбина, нямаме ли това право?“ . 
Или трябва да се забрани с закон и всички да сме еднакви пред този закон – да няма вратички, алинеи, в които да се позволява на етническите групи, само защото техния лидер обича да казва, че вижте на, ще се наруши „етническият мир!“. Ето това не е честно в случая. Не съм съгласна, че баба Фатме, която дори на български не може да си напише името и от 20 години живее в Република Турция, има правото да гласува и да определя съдбините на страната ни. Аз, мисля, че имам много по-голямо право, защото моите родители все още живеят в България и ме интересува дали ще оцелеят тази, и следващата, и по-следващата зима! Така, че е време Господа-управляващите да се замислят как най-добре да спрат това порочно гласуване и ексурзиите от южната ни съседка. Но, горещо моля да не посягат на двойното гражданство, защото каква вина имаме ние, българите, живеещи в чужбина, че да ставаме мишена на един луд политик, използвач! Според мен всички българи, които не живеят повече от половин година в страната си, би трябвало да не могат да гласуват, но не и да им се отнема двойното гражданство!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.