Силвио, вземи си Бойко и не ни го връщай!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

И само за протокола – на кой му е по-голям?

Вчера за няколко часа бях в неведение какво е сътворил, казал, коментирал, забранил и заповядал премиерът ни Бойко Борисов през деня. Разбира се, имам си извинение – скитосвам по интервюта за работа. Но докато аз се забавлявам по този, безспорно развратен начин, Борисов цял ден е мислил за мен. Разбрах го вечерта от новините по телевизията и живите включвания от срещата с италианския му колега по съдба Силвио Берлускони.

Само не си мислете, че мачото от Ботуша е коментирал с Борисов съдбата на гладните ни пенсионери, мързеливите безработни или редовно пребиваните българки.   Не отива на двама мъже с доказано изискани вкусове към медиите и жените да си говорят за подобни улични и дребнави проблеми. От любезност и за пред журналистите са разменили пет приказки за АЕЦ „Козлодуй“ и за борбата с организираната престъпност. Ако наистина ви вълнува кой от двамата е окошарил повече бандити можете сами да прочетете, но сериозно се съмнявам, че ви пука. И че им вярвате. 

Защото по-важно е да знаем на кой от двамата премиери му е по голям. Гърбът. В педи при това. Берлускони го бил премерил на Бойко, а после може и чисто мъжки съвети да му е дал. Сигурно му ги е доверил на ушенце. Не знам. За сметка на това на всеослушание му даде акъл как да си пази рейтинга висок. „Убеден съм, че най-доброто нещо е човек да бъде обичан и правя всичко възможно да бъда обичан не само от медиите, но и от всички. Считам, че съм добър човек, може би твърде добър и наистина справедлив, и би ми било приятно ако всички признават този факт“, сподели Силвио Берлускони. 

Борисов тези неща си ги знае и ги прилага откак се е осъзнал като юноша бледен. Както виждате не кани в България някой дето ще му задава неудобни въпроси и ще го тормози с префърцунени дипломации.
Взаимната им любов обаче кърти мивки, както би рекъл всеки възпитаник на родното школо. Борисов получил от италианския си събрат най-високото държавно отличие на Ботуша – Орденът за заслуги към републиката. Въпросното отличие се дава за „заслуги, постигнати от народа“ в изкуството, икономиката, обществените услуги, социални, филантропски и хуманитарни дейности, както и за дълга и вярна служба в гражданския или военния сектор. В Италия отличието се връчва само веднъж годишно – на 2 юни, деня на създаването на републиката, но на чужденец може да се дава по всяко време.
Бойко пък щял да дарува госта си с вина (да се разбира като пиячка). За да не е съвсем аут от купона президентът Георги Първанов накичи Берлускони с орден „Стара плана“. Сигурно е станало красива снимка, щото друга файда не виждам от упражнението.
Бас ловя, че един на хиляда италианци знаят кой е Бойко Борисов. А и не ги вълнува. А ако случайно са наясно то е покрай криминалната сводка с български фамилии. У нас е обратното – за връх се смята телевизиите да разпитват петгодишни хлапета какво знаят за Берлускони. И повярвайте ми – те са изтънко информирани. Наясно са с нежните му трепети към жените, банковата му сметка и дори го намират за красив (!!!!).
А трябваше съвсем други неща да бъдат попитани малките сладури. Например, защо онзи лош и небрежно брадясал чичко Дянков казал, че няма да има 13-та заплата и пенсия? И пак можеха колегите журналисти да им дадат негова снимка, а после да полюбитстват искат ли един ден дечицата да станат като него…
Нали ви предупредих, че не съм благонадежден екземпляр. А и малко ви поизлъгах горе като казах, че Бойко Борисов цял ден за мен си е мислил. Объркала съм се нещо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.