КАРНАВАЛ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

КАРНАВАЛ! Хубаво нещо е карнавалът, купонът тече, музика, вселие!. Февруари по хилядолетна традиция е месецът на карнавалите по целия свят. Световно известни са карнавалите във Венеция, в Ница, Монако и на хиляди други известни или по-малко известни места. В събота започна и най-известният от тях – Карнавалът в Рио. Та така, има много карнавали, те продължават седмица, след което всички участници в тях свалят маските и животът продължава по обичайния начин. 

Лошото е обаче, че в България нямаме такава традиция. Няма карнавали, няма маски, животът един такъв сив и скучен, въобще пълна трагедия, откъдето и да го погледнеш. „Да, ама не!“, както казва един от доайените на българската журналистика – Петко Бочаров. От миналата сряда и в България започна КАРНАВАЛ! В рамките на една нощ при операция „ОКТОПОД“ арестуваха някои от големите босове на организираната престъпност в страната. Каква беше „изненадата“, обаче, когато съвсем неочаквано сред арестуваните се оказа и гражданинът Алексей Петров.

Кой беше пък тоя? А, сетих се!

1. „Лоялният гражданин“, както каза през ноември миналата година премиерът Борисов, и който лично му занесе изчезналия от кабинета на министър-председателя секретен доклад.   После го четохме, същия този секретен доклад в ИНТЕРНЕТ.

2. Офицерът под прикритие в средите на организираната престъпност, който от десетина години е работил срещу нея, и за който би трябвало да са знаели поне четирима министър-председатели – Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и настоящият Бойко Борисов, поне шестима министри на вътрешните работи – Бонев, Йорданов, Петканов, Петков, Миков и сегашният Цветанов, и още цяла кохорта по-низши държавни служители – главни секратари на МВР, началници на специални служби и т.н и т.н. Петров е бил толкова секретен и важен, че неговото разсекретяване струваше главата на един вътрешен министър.

3. Съветникът на шефа на ДАНС (българското ФБР) Петко Сертов, на когото по естествето на службата би трябвало да са известни всички тайни на държавата.

4. Според мълвата, един от хората снабдявали лидера на РЗС Яне Янев с информация за корупция по високите етажи на властта (спомнете си за аферата с бившта шефка на НАП М. Мургина – -между впрочем какво стана с тази история?) и може би един от „инженерите“ по социално инженерство, според думите на Румен Овчаров.

И така нататък, и така нататък…..

Изведнъж се оказа, че поне от 10 години А. Петров бил и шеф на организирана престъпна група. Не само, че бил шеф (капо), ами е бил и капо ди тути капи. И затова не са знаели нито Б. Борисов като Гл. Секретар на МВР 2001-2005 год. (той заяви, че за когато е бил гл.секретар на МВР, такава престъпна група не е съществувала), нито главният прокурор Б. Велчев, който онзи ден заяви, че е работил добре с лицето Алексей Петров и няма основания да е недоволен от неговата работа в съвместните екипи между прокуратурата и ДАНС. И понеже не може да има голям престъпен бос без прякор, изведнъж се оказа, че прякорът на „гражданинът Кейн“, извинете, „гражданинът Алексей Петров“ бил „Трактора“. Не „Булдозера“, не „Фадромата“, а „Трактора“. Може би защото тракторът е една машина за полезни селскостопански работи като оранта. Нали помните как едно време трактори разораваха целината. Помните „Разораната целина“ на Шолохов? Или може би защото в последните седмици имаше много репортажи за гръцки трактори и свързаните с това отрицателни емоции от незаконно блокитаните пътища в Гърция?

Както и да е. Важното е, че най-накрая и в България има КАРНАВАЛ. Само не разбрах, с операция „Октопод“ карнавалът започна и трябва да си сложим маските, или карнавалът свърши, и ВСИЧКИ МАСКИ ДОЛУ! Дано!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.