ДА ВИДИМ КОЙ, КОЙ Е В НАП И ЗА КАКВО СЕ БОРИ!!!

В последните месеци четем и слушаме „горещи“ информации за серия от атрактивни акции с екзотични имена – „Наглите“… „Октопод“ … „Сови“. Аз лично ще съм много благодарна на правителството, ако успее да докаже, че задържаните са престъпници и ги вкара в затвора. Пиша АКО, защото всичко май е „кьор фишек“. Преди месец излезе на мода понятието „санкции за неплатено ДДС за доходи над 50 000 лева“. Дотогава обаче по тая щекотлива тема от Националната агенция по приходите (НАП)си мълчаха. Защото най-големите нарушения са реализирани благодарение на умишлени недоглеждания тъкмо на данъчни служители, както и на хора, свързани със системата, които са получавали немалки суми от НАП за извършена работа, но не по трудови договори. Премиерът Борисов казва: „Всеки трябва да си изчисти къщичката“, но това се отнася и за Министерството на финансите, и по-точно за НАП. Според мен „хигиенизацията“ трябва да започне от сегашния шеф на агенцията – г-н Красимир Стефанов.   Той е човекът, който много добре знаеше, какво става из поделенията на подопечната му НАП, във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и прочие структури в страната. Той е човекът, който беше дясната ръка на разследваната днес г-жа Мургина, но… успя да излезе чист от общата игра. 
Същият този К. Стефанов знае, че обявявайки 4814 души с приходи над 50 000 лв., дължащи ДДС, прикрива други личности, които сигурно още са сгушени не само под крилото на НАП.
И за да съм по-конкретна – всеки може да напише в „Гугъл“ името на Юрий Страшимиров Кучев (роден 18.04.1961г.) и ще получи следната информация:

– 1987 – 1988 Софийски Градски съд – стажант-съдия ; 1988 – 1990 Комитет за държавен и народен контрол; СУ „Св.Климент Охридски“ – 1996 – 2001 г. асистент по финансово и данъчно право; 1996 – 2001 асистент по Финансово и Данъчно право; от 2003 главен асистент;
– от 2003 г. до сега главен асистент в СУ „Св.Климент Охридски“;
– от 2001г. – ВТУ „Св. Кирил и Методий“ – главен асистент финансово и данъчно право. Според http://www.ru.acad.bg/ECTS_package/New/Erasmus_ECTS_InfoPack_Law_Bg.pdf
пък д-р Ю. Кучев е лектор и в Русенския правен факултет. От 2002 г. се числи към администрацията на президента – член на Комисията за опрощаване на несъбираемите държавни вземания (КОНДВ). От 2006г. г. г-н Кунчев е в Асоциацията на данъчните съветници. От 2006г. в Министерски съвет е член на експертна група за правно-политически анализи. Експерт е също в Главно управление на данъчната администрация – ръководител на отдел „Данъчни спогодби“. В посочения период в списъка на арбитрите към Търговския арбитражен съд при Националната юридическа фондация под № 33 е записан пак Юрий Страшимиров Кучев. /http://tasnuf.org/. Той е и в „Списъка на действащите адвокати в Република България“ от софийската колегия. Изнасял е лекции на различни семинари, като този за „Данъчните закони 2008 г.“ , проведен на 22-23.02.2008г. в столичния хотел „Родина“.
През тези години д-р Ю. Кучев е бил член и на Апелативната, а сега вече на Дисциплинарната комисия и неин зам.-председател, на Българския футболен съюз (БФС). И вижте какво пише в тая връзка в. „Дневен Труд“ под заглавие „Данъчна дузпа за футбола“: „Играчите се осигуряват на 220 лв., вземат по 18 000 лева.“ Още по „случая“: „Футболисти от „А“ група са плащали данъци и са се осигурявали масово на 220 лв., а под масата са получавали между 5000 и 18 ООО лв. Най-фрапиращият случай е с играч от водещ отбор, който по договор получава минимална заплата, а всъщност вземал по 12 000 долара на месец, разкри ревизия на футболните клубове от Националната агенция за приходите. Осем клуба са натрупали задължения за 7,8 млн. лв., твърдят данъчните.“ /www.cross-bg.net – 2009-09-24 07:18:00/ .
Искам да попитам аз -нима д-р Юрий Кучев, преподавател по финансово и данъчно право в СУ и ВТУ; член на КОНДВ към президента на Република България; член на Експертна група за правно-политически анализ; експерт в Главно управление на Данъчната администрация, ръководител на отдел „Данъчни спогодби“ в МС; член на Асоциация на данъчните съветници; арбитър в Търговския арбитражен съд при Националната юридическа фондация; действащ адвокат в адвокатска колегия София и т.н., не е бил запознат с извършваните нарушения в БСФ или просто… и той е вземал под масата? Въпреки че на въпроса – „Какво получават за работата си Дисциплинарната комисия и нейните членове?“, той отговаря- „Нямаме облаги от футбола и не разчитаме на тях. До един сме деятели на футбола и отделяме от времето си в негова полза. На всички ни е доста неприятно, когато в медиите се появяват информации за някакви наши „парични възнаграждения“, срещу които сме били „длъжни да обслужваме“
клубни или други частни интереси. Няма нищо вярно в подобни писания.
Всички членове на Дисциплинарната комисия са доказали се професионалисти в съвсем други области, имат необходимия авторитет в обществеността и не им се налага да „обслужват други интереси“, за да печелят пари от футбола.“- (
http://gong.bg/view_article.php?article_id=116027)
Според (http://gong.bg/view_article.php?article_id=116297)
по казуса Да Коща – „Като опитен юрист г-н Кучев би следвало да е виждал в практиката си стотици осъдителни решения, в които се присъждат суми като обезщетения. Във въпросното „решение“ обаче няма нито една цифра. Или може би за БФС е възможно да осъди някого да плати обезщетение по подразбиране, без такова да е било изобщо някога поискано и съответно присъдено?… Но най-важно е чужденците да останат доволни. А собственият член на БФС ЦСКА (впрочем най-титулувания български клуб, ако някой случайно е забравил) да бъде даден на кучетата…пардон…на Кучев.“
Експертно Становище на д-р Юрий Страшимиров Кучев, за което му е заплатено добре, е дадено и пред Комисията за защита от дискриминация (КЗД) във връзка с преписка 121 от 2007година. Преписката е образувана по сигнал на проф. Кръстьо Петков във връзка с множествена дискриминация спрямо моряците, работещи по трудови договори за чужд корабособственик / оператор. Въпросът беше да се изяснят разпоредбите на СИДДО (Споразумение за избягване на двойното данъчно облагане), отнасящи се за работещи по трудови правоотношения моряци. В първото си Становище д-р Кучев беше написал общи приказки и цитирал Директиви на ЕС, които не се отнасят за тези моряци.
Комисията видя това и се наложи д-р Ю. Кучев да пише второ Становище. На всички участвали в заседанието ни стана ясно, защо един уважаван д-р по финансово и данъчно право пише неточности и обявява доход на моряк от трудово правоотношение, сключено в страна с подписано СИДДО, за: „придобития от него световен доход“.
Д-р Ю. Кучев пише своите становища и взема хонорарите си, укривайки длъжностите, които заема в момента /има сблъсък на интереси/. Няма как да напише становище , което може да осъди МФ, НАП, тоест част от тези институции, които му плащат. А те едва ли следят дали той плаща ДОД и ДДС -та нали д-р Кучев е член на Експертна група за правно-политически анализ. Експерт в Главно управление на Данъчната администрация, ръководител на отдел“ Данъчни спогодби“ в МФ.
ВСЕ ОЩЕ НЯМА РЕШЕНИЕ НА КЗД ПО ПРЕПИСКА 121/2007г.!!!
Според г-жа Мургина и свитата й всички моряци и гастарбайтери бяха престъпници, които няма да се измъкнат, но на финала излезе, че именно ТЯ и някои от подчинените й са извършвали престъпни деяния.
80% съм сигурна, че г-н Ю. Кучев си е плащал ДОД, но 99% съм сигурна, че не е плащал ДДС за всички получени от него хонорари. Това са доходи от длъжностите, които заема; лекторски; експертните становища и адвокатската практика. Истината едва ли ще стане ясна докато г-н Красимир Стефанов е ИД директор на НАП и д-р Ю. Кучев е член на КОНДВ към Президента на Р. България; член на Експертна група за правно-политически анализ; експерт в Главно управление на Данъчната администрация, ръководител на отдел „Данъчни спогодби“ в МФ. Защото никой няма да му направи ревизия подобна на тези на моряците – с разкриване на банковите сметки на цялото семейство и доказване на движимо и недвижимо имущество и на родителите им.
Само за сведение на читателите ще напиша, че е извършена консервация и е ремонтирана жилищната сграда на Юрий Старишимиров Кучев в София по проект „Красива България“!! Може би това е сграда в София с историческо и културно значение за … красива България.
http://www.comfort.bg/bg/%ED%EE%E2%E8%ED%E8/view/1026.html

Едва ли на министър Дянков му е известно, че д-р Ю. Кучев едновременно получава заплащане от МФ и от президентството /член на КОНДВ към Президента на Република България/, но това е известно на ИД на НАП г-н Кр. Стефанов.
Ще цитирам и още имена от висшия ешелон на властта. Според изнесената информация в http://lex.bg/bulletin/?isu=228&tp=n&id=4548
от 23.01.2008 : „Зам. министър от Министерството на икономиката и енергетиката – Йордан Димов не е декларирал близо 104 хил. лева доходи от управление и контрол или участие в управителни и контролни органи; Несъответствия са открити и в декларацията на зам. финансовия министър Кирил Ананиев, който не е отчел 74 хил. лева от участие в управление на контролни органи.“
Председателят на Сметната палата посочва, че данните по разминаванията в декларациите ще бъдат изпратени на НАП. Интересно след като не са били декларирани, дали след декларирането им е начислено и ДДС и колко ли още укрити доходи има сред властимащите, защото не е възможно за четири или осем години във властта със заплата 2500 лв., а дори и 5000 лв., да построиш хотел или да станеш милионер!
Питам докога ще има „недосегаеми“ и „колко са пипалата на октопода“?

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.