БОЙКО БЕЗ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бойко Борисов ГладиаторИлюзорни са мечтите на българина. Но тази нация е свикнала с това. Този някога волен и горд народ, отдавна е положил длани на пода и безшумно е извикал: Следващият. Сякаш това му е работата.
И достоен работник е той. Лоялен. Работи каквото му дадат. Гласува, за който покажат по телевизора. Плаща на всеки, който почука на вратата, а когато я затвори, побеснял или отчаян, тихо – насаме, започва да търси заем. За да плаща още повече от колкото има, или някога ще има. Това е една неразумна инвестиция, оправдана само с едно – послушание.
Тази седмица следващият май ще вдига или няма да вдига ДДС. Винаги сме си плащали за акта, но сега става още по-скъпо. Дали ще можем да си го позволим? Ще ни отговори поредният специалист, който е работил в нещо, което е задължително с английско име, дет никой не го е чувал, и по възможност е бил на длъжност – оператор на кантонерка. Въпросът не е от „Стани богат“. Той става богат. Сега. 
Още от древен Рим управляващите са хванали цаката на щастливото и безметежно управление – хляб и зрелища. Очевидно оставени без хляб обръщаме взор към арената… и замундата, за да видим супер Кольо, шампиона на „Сони“ Армутлиева. 4 години по-късно, той е малко поостарял, но все така решителен и все така неподходящ за поста си. Появи се за да ни обвини за болестта на Гого от Тоника и за това, че Милена не кара „Бентли“ за разлика от AC/DC. Милена излезе, пя навън, върна се. AC/DC още пеят навън. А Кольо си е все тук и „пее“ глупости на поредния си „концерт“, който няма да бъде качен и безплатно в торентите. Заклейми ни като пирати, ползващи услугите на добре известни престъпници. Изявление на началникът на „Компютърни престъпления“ при ГДБОП. Нека повторя – началникът на „Компютърни престъпления“ при ГДБОП, твърди, че престъпници, извършили какво ли не, предлагат поредната си услуга. Защо си им позволил шампионе? Защо не си ги хванал още за онези драстични престъпления? Аз ще ви кажа – бил е твърде зает да подписва поредния таен меморандум – договор. Поредното наемане на ГДБОП от чуждестранен инвеститор. Супер Кольо няма да затвори „Арена“ и „Замунда“, но съм убеден, че ще замине в заслужен отпуск. Все пак Бойко не е толкова глупав – нали?
Пълно е със неподходящи хора на неподходящото място. Те са навсякъде и се опитват да ми продадат поредна безсмислица. Поредното заглавие от вестник, който никой не чете или телевизия, която никой не гледа. Учителка обра банка – нека всички учители ограбят банка! СИ банк! Цигарите са вредни, за това им качваме цената – простете, но когато един човек ми продава отрова и казва, че е загрижен за здравето ми, аз почвам да се тревожа за неговото. Премиерът не губи нито ден нито час да твърди, че в България никой не разбира от политика, освен Доган и…. ШОК! Никой освен Доган и ПРЕЗИДЕНТА – този чутовен мъж, на който никой не обръща внимание. За Доган иначе съм съгласен. Малък пример от неща, с които се пълнят вестници и ефирно време. Точно така – пълнеж. Истинските проблеми остават настрана. Но нима е чудно? След като в България има само един наистина добър журналист и той се занимава със спорт. Не, не е кресливата, стара дама Сашо Диков – Томислав Русев е. Като изключим него, младото поколение журналисти се изтърси с Карбовски по партиен „Гергьовден“, а пък старото е затънало в страха на отдавна неактуални проблеми, застинали да разобличават отдавна мъртви герои, за които вече на никой не му пука. В резултат и най-големият чукундур може да пише – Бареков има блог.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.