Предложение за именуване на сметището край с. Цалапица, обл. Пловдив, на името на Министър Симеон Дянков

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Simeon DjankovЧрез средствата за масова информация

 

До г-н Илко Илиев
Председател
на Общински съвет – Пловдив

До Общински съвет – Пловдив

До г-н Славчо Атанасов
Кмет на гр. Пловдив 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Павел Иванов – Председател на Комунистически клуб «Че Гевара»,
Областна организация на Съюза на комунистите в България – Пловдив

Относно: Именуване на сметището в с. Цалапица на името на министъра на финансите на България Симеон Дянков 

 

Уважаеми г-н Илиев,
Уважаеми г-н Атанасов,
Госпожи и Господа общински съветници,

Отправям към вас предложение за именуване на сметището в с. Цалапица на името на министъра на финансите на България Симеон Дянков.
Министър Симеон Дянков е уникален учен в областта на финансите и бюджетната политика. По своята същност той е национално богатство, което отдавна е прехвърлило балканския си контекст и се е превърнало в световна необходимост. Ролята на финансовия министър в процъфтяването на град Пловдив заслужава да бъде подобаващо отчетена и възнаградена от гражданската общност в нашия град и от вас, като представители на община, обединяваща интересите на над 400 000 души български граждани.
Не можем да отминем и факта на бащинската загриженост, с която Министър Дянков се отнася към икономическия просперитет на Пловдив, към преодоляването на тежките инфраструктурни, административни и социални проблеми тук.

Във връзка с изложеното по-горе и въз основа на непресъхващия професионален принос на Симеон Дянков към икономическите интереси на целокупния български, в частност пловдивски, народ, предлагам на уважавания общински съвет и на ръководството на Община Пловдив, да вземе решение за именуване на най-голямото действащо българско сметище – това край с. Цалапица, Област Пловдив, което приютява към днешна дата достатъчно безвъзмездно боклуците от София и Пловдив, с името „Министър Симеон Дянков“.
Надявам се, че предложението ми ще бъде внесено по законния ред, разгледано на специална Сесия на Общински съвет – Пловдив и прието за радост на всички пловдивчани.

С уважение:
Павел Иванов

 

28 май 2010 год.
гр. Пловдив


Снимка: AFP/Getty Images

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.