Първият български лекотоварен електромобил

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Първият български лекотоварен електромобилБългарската фирма „ДИ ВЕН“ ООД от гр. Лом, един от учредителите на Индустриален Клъстер „Електромобили“ /ИКЕМ/ , представи първият български лекотоварен електромобил. Това стана на машиностроително изложение „Маш Тех Експо-2010“ в Интер Експо Център – София.
Електрическият транспортен кар модел ЕТК 021 от серията „PONY“ е лекотоварен кар, задвижван от акумулаторни батерии.
Това е много маневрено екологично чисто транспортно средство, предназначено за транспортиране на неголеми товари/до 1 т./ в градски условия.
Електромобилът може да бъде използван за зареждане на магазини и щандове, за транспортиране на инструменти и материали от хора извършващи различен вид услуги по места в големия град. 

 

 

Възможни са различни изпълнения на надстройки на платформата които диверцифицират функциите, например:
– контейнер за събиране на боклук,
– поставяне на шпригли и покривало
– PVC фургони за превоз на хранителни продукти.
Вградените батерии са с живот минимум 2 години, изпълнени са по AGM технология и не изискват никакво обслужване.Тяхното зареждане се извършва посредством зарядно устройство, поставено на борда на машината и може да бъде включено във всеки контакт по начина по който зареждате GSM-апаратите.
Времето за зареждане е около 12 часа, което предполага, че ако електромобилът е работил интензивно през деня, през нощта следва да бъде зареждан.
С едно зареждане изминавате 50 км срещу стойността на 10 киловатчаса електроенергия.
Използвани са почти изцяло български агрегати с изключение на електрониката, която представлява около 10% от себестойността.

 

Членове на УС на ИКЕМ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.