И ТОВА ДОЖИВЯХМЕ, ГОСПОДИ, ДА ИМАМЕ ХИМН НА НАСИЛИЕТО!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Веселин Маринов МВРОт днес България облече жълтата фланелка на тъпотата и малоумието. Дъртите пръдльовци и едно семпло момченце създадоха и запяха химн на МВР. Скудоумието, гъзоблизането и липсата на морал докараха нещата до естествения им финал. Културата на пазара в Банкя победи истинската култура окончателно и вероятно за много дълго време. Времената за поръчкова халтура се върнаха. Върнаха ги хора, които си бяха такива и преди преврата на 10 ноември. Реставрацията се допълва от бодигарда на Живков-премиер и сина на шофьора на Григор Шопов-вицепремиер и министър на МВР.Какво можем да очакваме оттук нататък?
Семплото момче, изпълняващо това оригване отне 20 минути по една телевизия, за да обяснява, че е разочарован вече от БСП и се е сприятелил с Цветан Цветанов. Микрофонът в ръцете му се стопи от срам. Момчето искаше да каже нещо, но явно смисленото говорене не му е силната страна. Не знам защо наблегна толкова на приятелството си с Цветанов, но доколкото си спомням, беше приятел и с Румен Петков. Тази тенденция ясно показва, че следващият му приятел ще бъде следващият министър на вътрешните работи. Предполагам, че за него Тончо Русев и Евтим Евтимов ще сътворят попфолк опера. И ще я изпълнят Веселин Маринов и Сашка Васева. Възможно е либретото този път да бъде дописано и от дупнишката културтрегерка. Напоследък и тя прописа в стил Евтимов.
Много ме впечатли текста, че „Моята милиция ме пази“. Това вече съм го срещал. В поемата „Хорошо“ на Владимир Маяковски има следния текст:

„…Розовые лица.
Револьвер
Желт..
Моя
милиция
Меня
бережет.
Жезлом
правит,
чтоб вправо
шел..
Пойду
направо.
Очень хорошо…“

„Розови лица. Жълт револвер. Моята милиция пази мен. С жезъла/палката/ показва надясно /правилно/ да вървя. Ще тръгна надясно/правилно/. Много добре.“ Превод-Босия.
Но има в поемата и още един епизод, който не е за пренебрегване и пряко кореспондира с приятеля на Веселин Маринов, който е послушал Маяковски и е постъпил според съветите му:

„…Юноше,
обдумающего
житье,
решающему-
сделать бы жизнь с кого,
скажу
не задумываясь-
„Делай ее
С товарища
Дзержинского!…“

/На юношата, обмислящ живота си, решаващ като кого да живее, ще кажа без да се замисля-„Живей като другаря Дзержински!/ Превод-Босия.
Други неща, които мога да очаквам от това трио е да напишат „Химн за клизмата“, защото разбрах, че Веселин Маринов май имал и приятел санитар. Дори бих го облекчил, че вече има „Ода за пръднята“ и „Ода за срането“. Ако иска, може да ги обедини и да се получи „Химн за клизмата“. Така в деня на медицинските работници 7 април, Лекарския съюз, Съюзът на медицинските сестри и гилдията на санитарите ще изпълняват хорово този химн и ще доставят удоволствие на пациентите си, които имат проблеми с газовете и акането.
Ще издиря и други приятели на Веселин Маринов и ще изпратя списък с професиите, които практикуват на Тончо Русев и Евтим Евтимов, за да ги химнират. А може и да ги „химен“-ират, както е правила навремето колежката на Евтимов-Сафо. Нейните припеви често са били :“Химен, о хименае!“
На времето имаше една песничка, която се третираше като „хулиганска“ и само заради нея родното МВР вкарваше в лагерите тананикащите я. Тя не беше създадена от „мастити“ поети и композитори. Тя беше създадена от честни и безстрашни хора като Сашо Сладура и се пееше от всички, въпреки опасностите от лагер, затвор или пребиване. Както стана с Леа Иванова, изпратена в лагер и Сашо Сладура пребит от бой и инквизиции.
Текстът беше горе-долу следния:

„Джип, джип джип, джип, джип, джипе.
Курортен пансион
И три години бачкане
По новия закон.
Джип, джип, джип, джип, джип, джипе.
Курортен пансион.
С джипката на МВР-
Хайде в Белене!“

И тогава същите тези автори на химни за милицията създаваха „непреходни дитирамби“ за МВР и службите. Явно, това е тяхното амплоа.
Дерзайте, колоси на културата на пазара в Банкя!
Творете, орли на белезниците и нагайките!
Възпявайте българския милиционер-творец на посирането без клизма!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.