ПОЛИТИЧЕСКА ЖЕГА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бойко ОктоподЖега.
Ботев пише за политическата зима, а на мен се падна да пиша за политическата жега. Политиците ни се стрелкат в пространството като кристали на мастика на морското равнище. Всъщност, това е едно политическо Брауново движение. Хаотично и безполезно. Добре, че от време на време се показва твърдата ръка на Фред Флийнстоун, пардон, на Бат Бойко, та да въведе ред. И дисциплина. Той като чорбаджи Марко едного дръпне за ушенцето, на друг се скара, неколцина изхвърли като утайка от виетнамско кафе, а най-дребните погали нежно по тикветата. Не знам защо го оприличават на Марлон Брандо в „Кръстникът“. Като се съберат със Симеон Дянков са точно като Фред и Барни.. Ако се вгледаме по-внимателно ще открием и Уилма и как беше там името на жената на Барни. А това, че живеем в Република Бед рок не подлежи на съмнение.
Лъчо Мозъка се сгромоляса до обикновено сиво вещество. Дори повече сиво, отколкото вещество. Той излетя стремително нагоре преди няколко години като „Пършинг“, а се оказа в крайна сметка, че това е епизод от „Том и Джери“.
Сергей Станишев не иска да изпълнява длъжността деловодител. Говорих с неколцина деловодители. И те не искат да са на мястото на Сергей Станишев. Каква хармония! Не го разбират това момче и това си е. То, понеже не е ходило в казарма иска да бъде военен моден дизайнер, а те му пробутват някакви секретни документи. Хайде, моля ви се! Ще му провалят „от кутюра“ 
Дългият инкасатор направи конкретно предложение. МВР да спретне конкурс „Плямпачите“. Цветанов го послуша и бе учредена наградата за плямпачи с името „Румен Овчаров“. Честито!
„Ние ги хващаме, те ги пускат!“ влезе отново в действие. Телевизията засне престъплението „просия“. Цял ден нито един държавен чиновник не отиде да се намеси. Отиде неправителствена организация. Да се чудиш и маеш защо неправителствените организации не станат правителствени. И защо Барни Дянков реже бюджета с 15-20 %, а не със 100%. Така или иначе никой няма да разбере, че нямаме администрация. Агенцията за защита на детето не отишли, защото трябвало да отиде полицията. А полицията от ІV-то РПУ в София не отишла, защото от прокуратурата и съда не искали да се занимават с просяци. Било пад достойнството им. Достойнство ли? Още малко и ще ми прозвучи като приказката, че Николета Лозанова е девствена.
Икономическо-технически интелектуалци написаха писмо срещу Бойко Флийнстоун и Барни Дянков до Гоце. От какъв зор? Че какъв е Гоце? Най-много да стане кмет на Сирищник! Четете Конституцията, момчета! Не до Гоце, а до Бойко Флийнстоун трябваше да го напишете. По тертипа „Запорожци пишат писмо до турския султан“.
В Смолян протестират, че искат сливането на театъра им с пловдивския. Не протести трябва да правите, драги смолянчани. Зрители трябва да правите. А зрители се правят не с протести, а с къпане и веднага в кревата. А като стане Смолян 150 хил. жители никой няма да ви пипа театъра. Ако нямате собствени сили, обадете се. Ще ви докарам Майкъл Дъглас и Митко Пайнера да ви увеличат народонаселението Може и Хачо Бояджиев. Човекът има 7 дъщери, с две повече от моите! Доказал се е! Нищо, че е на години, като го подпрете с възглавници да не падне от леглото ще свърши работа.
Вяра Анкова е новият генерален директор на БНТ. Честито! Желая Успехи! Ако грабне метлата няма да сбърка. Само да не стане така, че да я яхне, както стана с Ива Николова в Габрово.
Татяна Дончева, пишат по таблоидите, че се е сгодила. За по-млад от нея. Тя има слабост към цифрата 21. Дай Боже! Сега няма да се разкъсва между микрофона и вибратора и ще се научи да готви зеле на фурна и да глади ританки. Пожелавам й го от сърце. А Румен Петков да си запуши ушите. Щото той обича да наднича по чуждите спални. А ако стане работата и се пръкне нещо подобно на нея, вряскането ще е такова, че Петков трябва да се скрие в избата на Сухиндол на тихо.Блазе му! Но той пие с мярка, не е като другите, дето пият колкото им сипят или колкото има. Той си пие по една кофа водка всеки ден дефинитивно. Просто това му е мярката.
Българите били братчеди на персите. Може, ама далечни. Щото те са шиити Шити или неушити се държат като мъже, а ние сме шити, ама непоръбени.
И накрая да обърна внимание на завършилото световно първенство по футбол. Приликата му с България е, че и там имаше октопод, ама умен. А нашият май ще се окаже попова лъжичка.
И на октопод не случихме, мама му стара!
Да вземем да го трампим за Искрето Фидосова ли?

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.