ПОЛИТИЧЕСКА ЖЕГА – 2

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ЛятоАвгуст, горещина, силикон, Заплатите, банските костюми на жените и политическият разум стават все по-оскъдни за сметка на безработицата, простотията и цените.
В такава жега е най-добре да отидеш при приятел-собственик на бирена фабрика и да си поръчаш двама евнуси или Яне Янев да ти правят вятър с палмово клонче.
Но не би! 
Ситуацията в страната става все по натопорчена от ден на ден. Селските ергенаши Гоце и Бойко са се хванали гуша за гуша и не се сещат, че в крайна сметка някой трети ще спечели.
Апелативният съд пусна „килърите“ и бридж-белотаджиите. Бойко реве като второкласничка и вика на Обама: „Моля, другарю! Гоце ме щипе!“ В същото време средното му пръстче внимателно се приближава към най-ветровитото място на Гоцето. От яд, че е само министър-председател, а не и президент и председател на Апелативния съд едновременно, Бат Бойко реши да назначи ФБР и Европол за надзиратели на ВСС. Каква ли обърквация се е получила в „Конгрешънъл куотърли“. Да се чудят „килърите“ към статията за Бойко ли да я добавят или в рубриката „разни“. 
Божидар Димитров прави малък Атон край Созопол. Като го гледам две тухли не може да тури една връз друга щото като се наведе няма да може да се изправи, но се пише за строител и ктитор. Че откъде ги взе тези 450 хил. лева? Като се вгледах видях, че всъщност това са нашите пари. Как така става, че ние ги изкарваме, а друг ги харчи. Ние малоумници ли сме? Всъщност, напълно е възможно, защото хем му позволяваме да ни харчи парите без да ни пита, хем до вчера беше комунист и атеист. Кога стана вярващ християнин? Дето има една дума: „Кога стана дерменджия, кога му се напълни гъза с паспал?“ Созопол е община и си има свой бюджет. Има таксидиоти, агенция за туризма и курортни такси. Защо трябва да се харчат пари от фиска?
Избраха нов шеф на военното разузнаване. Много странно. Нямаме армия, но имаме военно разузнаване. Все едно евнух да си купи презерватив. Или Искра Фидосова да се яви на конкурс за балерина. Че нея може да я вдигне само националният отбор по вдигане на тежести. Барабар с резервите и масажиста. Винаги съм се чудил по поръчка ли си купува гащи и каква тоалетна хартия ползва… Все пак друго си е с военно разузнаване. Поне да знаеш откъде ще те нападнат, че да пратиш магистралните девици да ги посрещнат с биологическото оръжие. Представяте ли си как неприятелската армия реве, докато пикае или вместо да гърми с пушкалата усилено се чеше по срамотиите.
Много колоритно, значи!
Общината си взе басейна „Спартак“!
Не знам, само, Трактора и Хамстера с басейна ли вървят по документи. Ако Общинският съвет работи през август ги съветвам да си правят сесиите в басейна. Щото иначе все едни слънчасали решения взимат. А така плацик-плацик и могат да вземат решение с хладен ум. А Фандъкова ще плува около тях синхронно и ще прави скокове „ауербах с финтове“ от кулата.
Каква феерия!
-Доган можел да бъде сменен само когато той реши!-твърди Дикме.

Нещо съмнително има в тези думи. Защото си спомням като днес как на 12 декември 2006 г. същият този Доган се появи по БНТ и съобщи, че преминава на преподавателска работа и вече не е председател на ДПС. От тогава изминаха почти 4 години, а още си е председател. Защото някой го привика и му каза за едни пари, дето има да връща на НДСВ и БСП. Изглежда още не ги е върнал, защото не го оставят да преподава за водорода и производната и „краставичка“, която има 99 % вода. Горе-долу колкото в язовир „Цанков камък“.
От Държавен ветеринарен контрол твърдят, че контролът в нашите кланици бил много стриктен. Възможно е! Но не ми е ясно колко пикочни мехура има свинята и защо не се изхвърлят рога и копита от кланиците.
Вече си имаме радиоактивен плаж. Мечтата на здравната министърка. Вместо болните от рак на гърдата да ходят на лъчетерапия индивидуално, сега хващат влака за Бургас групово и хем отмарят на плажа Вромос, хем се потапят и се лъчетерапят. А икономиите са значителни и могат да се използват за нещо полезно, като усмихване и лечение при психиатър.
Шкумбата заминава консул в Канада. Няма защо да се учудвате. Нали пробивът беше направен на времето от Тодор Колев. Очаквам за следващият мандат да заминат за посланик „Комиците“.
Горките канадци! Няма да се разминат само с усмихване. Ще се озъбят от хилене!
Обама самотно отпразнува рождения си ден. Кой ли му е пял „Happy birthday mister president!“? При всички случаи няма да е Махмуд Ахмадинеджад. Той знае само „На сръбската граница дренките узряха“ на фарси. Нещо по-русо трябва да е пяло. Какво значение дали се казва Мерилин или Моника.
Традиции, така да се каже.
Поне не е като Силвио Берлускони, който преспал едновременно с три проститутки.
А после се похвалил, че изчукал някаква Тройца. Какъв ти Берлускони! Той си е направо Берлускон!
А сега да се потапяме, милички.
Жега е.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.