ХАОСЪТ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илия Бешков - УЛОВЕНА   Не знам точно колко са лекарите в България, но е логично да са поне няколко хиляди. И от тези няколко хиляди не се намери дори ЕДИН читав, и достатъчно кадърен, за да бъде назначен за министър на здравеопазването. За каква здравна реформа говорим тогава, за каква промяна? Тя всъщност никога няма да бъде постигната, просто защото на докторите не им е нужна такава. Тях ги устройва досегашната анархия, при която могат да си пишат клинични пътеки без контрол и да вземат по 60 хиляди на месец, да точат Здравната каса, и да рекетират пациентите. Може ли изобщо нещо да се промени в държавата към по-добро? За каква кадрова политика може да говори ГЕРБ, щом на жизненоважни за цялата нация постове се назначават хора, взети буквално от улицата? Защо се акцентира на проекти /магистрали, спортни зали/, където отново може да се заформи някаква далавера от управляващите? Защо не се формира цялостна държавна политика и стратегия за развитие на болни в момента сектори – здравеопазване, образование, социални дейности? Какво различно има в управлението на ГЕРБ от това на предишните правителства? По-голямата безработица, по-некомпетентните кадри, корупцията и полицейския произвол, обхванал в пипалата си цялата държава?

Показните акции с пращане на самолети за пострадали в чужбина българи, са не само елементарен пиар на премиера, но и реално доказателство колко нисък е рейтинга на България като държава.

Ако едно журналистическо разследване се направи за кадрите и дейността на външно министерство, някои хора ще онемеят от ужас. Факта, че държавата плаща милиони на хиляди некомпетентни тарикати, назначени по партийна линия в чужбина е СРАМ и за това правителство. Срам е и това, че то не може да се справи с корупцията, безработицата, престъпността и анархията, умишлено провокирани от червените бюрократи във всички министерства. Ако трябва да се направи обикновен медицински анализ за работата на държавния организъм, той ще е със заключение „Изпаднал в кома“.

Доста скоро влюбеният в себе си Бойко Борисов ще разбере липсата на смисъл, да събира един пъзел, в който още от самото му начално нареждане липсват отделни елементи. Въпреки демонстрираното най-вече на думи желание за промяна, правителството на ГЕРБ не може да осъществи такава, поне с кадрите, с които в момента управлява. И няма да е твърде далеч момента, в който ще станем свидетели на поредното фиаско с падането на това правителство. Едва ли някой нормален българин ще се радва или тържествува от това, поради простата причина, че алтернатива за сега няма. Няма достойна политическа формация, загрижена за хората в държавата. Локомотивът на герберите вече е дерайлирал и е въпрос на няколко месеца, да излезе от релсите целия влак. Те доброволно няма да се откажат от властта, но когато нещата загрубеят съвсем, бате Бойко няма да загърби честолюбието и ще захвърли оставката си. И тогава настръхвам от ужас, като си помисля в кого са парите и как ще бъдат манипулирани следващите избори.

   Едно е сигурно – в държавата няма реална перспектива за живот и развитие на българите. Това е страшно заключение, което не е зле да знае всеки, който е тръгнал да се кандидатира за управляващ на тоя неуправляем хаос България.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.