БОЙКО БОРИСОВ, ТЕХНИЧЕСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ В ПЕРНИК И МЕТРОТО

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

БОЙКО БОРИСОВ, ТЕХНИЧЕСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ В ПЕРНИК И МЕТРОТОСлед като откри техническия университет в Перник, предстои и Пернишкият университет да открие Бойко. В негово лице ще има шеф на катедра „Действие на пожарникар с маркуч през пресечена местност“.А също така и „Технически операции за контрабанда на цигари през Унгария“, „Техники за рекет на бизнесмени“ и „Ремонт на Трактор“. С тези нови специалности ще осъществи реален интелектуален и приложен принос в българската наука и образование. С тази своя просветителска дейност той продължава славните традиции на бащата на недоразумението Николайчо Василев, който преподаваше във Варненския свободен университет благодарение на „великата“ си дисертация „Действия на екипаж на боен кораб при пиратско нападение в Черно море“.

Втората знаменита изцепка за метрото

от София до Перник ми напомня силно за един руски виц от началото на седемдесетте години в бившия СССР.

„Метрото в центъра на Москва. Пиян руснак в първия вагон. В един момент нещо му щуква. Тича при ватмана, вади нож, слага го на гърлото му и вика:

-Карай в Копенхаген!

-Какъв Копенхаген, това е метро-гъгне уплашен ватманът. /Да не се бърка с Евгени Минчев, той е трамваен ватман/

-Карай в Копенхаген, говедо, ще ти отрежа главата!

Ватманът бързо се съгласява и обявява по радиоуредбата:

-Внимание! Затварям вратите! Следваща спирка-Копенхаген!“

Имам чувството, че подземният живот на Борисов през последните 20 години създаде от него нещо средно между къртица и канален плъх. Той строи метро наляво и надясно. Не бих се учудил ако следващата линия на метрото е до сметището в Цалапица, където без никой да види ще се извозва софийския боклук до там.

Дерзай, Борисович-Метрополски!

 

 

Снимка: http://www.pernik.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.