ВСЕКИ ГОЦЕ ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Алхимикът Георги ПървановВ деня на народните будители агент Гоце за пореден път не пропусна да ни наставлява и да опъва уши. Той се изживява като даскал в килийно училище. Все едно бледата спирохета, причинителят на сифилиса, да ме учи колко е страшна тази болест.

В пространната си и объркана реч пред работещите в БАН по време на тържественото събрание агент Гоце ги завихри такива, че свят да ти се завие.

Агент Гоце яростно критикува правителството заради финансовото им отношение към БАН. Това е ясно, но защо той атакува следствието, а не причината. Правителството иска реформа на БАН, а агент Гоце не атакува реформата, а бюджета. Далеч съм от защита на правителството в каквато и да е посока. Но агент Гоце трябваше да атакува същността на реформата на ГЕРБ. А той не го прави.

Не го прави, защото няма никаква стратегия и програма за реформа на образованието и науката у нас. Програмно той е толкова импотентен, че ако зависеше живота на планетата от неговата готовност за реформа на образованието и науката, сега нямаше да има жива душа да се наслади на Великата китайска стена, Хавайските острови и паметника на Съветската армия в Борисовата градина.

Та агент Гоце забълва едни прокоби за бъдещето на БАН и на младите хора, като че ли от БАН зависи бъдещето на страната ни. Бих искал да е така, но не е. Ако БАН работеше толкова успешно, щеше да има опашка пред институтите от производители за разработване на нови технологии, рационализации и открития. Аз лично бих стоял на такава опашка и като ми дойде реда щях да поръчам такава технология, че паразити като агента Гоце да не могат да припарят до властта изобщо.

Хубавото на науката е, че има и приложно значение. И по прилагането на разработките може да се оцени и качеството на научните институти към БАН. Ако имаше поръчки за разработки, от печалбата можеше да се инвестира във фундаментални разработки и открития. Щом няма пари-значи качеството е ниско. Или организацията на труд е толкова лоша, че не може да се свърши каквато и да е читава работа. Но агент Гоце не си задава подобни въпроси. Ако той самият погледне какъв бюджет има Президентството и колко работа върши ще се уплаши и ще закрие президентството като институция и ще даде парите от бюджета си за целева научна дейност.. Но в главата си той няма толкова сиво вещество и не се очаква никога да влезе нещо там. То това не е като Дедовия, че да му го набута човек. По думите на човек от пресслужбата на мой въпрос колко човека работят там отговорът беше: „Не знам точно. Около 160 човека, според мен.“ Този отговор е неудовлетворителен, тъй като в президентството се събират и доста комисии, които при всички случаи са платени. На практика никой не знае колко души работят там, какво точно работят, какви пари харчат и какъв е резултатът от техния труд, тъй като агент Гоце не се отчита на никого. Както и не публикува голяма част от указите си в „Държавен вестник“, не дай Бог в интернет. В това отношение той превъзхожда БАН многократно. Вероятно затова ги защитава толкова яростно.

В един момент агент Гоце става особено смешен и нагъл. Той каза за себе си, че бил добросъвестен историк, т. е. научен работник. Явно, амнезията го гони яко, защото той бърка нормалния човек с идиот, който помни от днес за днес. Неговата „научна“ дейност се състоеше единствено в активност към института за „История на БКП“ при БАН. Този институт вече не съществува, макар че кадрите му не бяха изритани, а пръснати из останалите институти, за да ги заразяват с комунизъм и тероризъм. Той е толкова добросъвестен, колкото Божидар Димитров, който откровено в предаването си за Бесарабия призна, че разбрал за българите по тези места едва след 10 ноември 1989 г.

Ако агент Гоце „добросъвестно“ е работил като историк повече от 10 години като „научен“ работник в института по „История на БКП“ нека издаде това, над което е работил извън агентурното си минало. Ще бъде много любопитно какво точно е написал за БКП. Или вече „благоразумно“ го е унищожил, както унищожиха доносите от досието му. Гореспоменатият институт съвсем не е единствен, който е преливал от пусто в празно и за това е получавал солидни средства за това, такива като агент Гоце да си чоплят маясъла на стола в кабинета и да нюхат кой от колегите му колко ракии е изпил на сватбата на сина си, колко мацки е изчукал или е споменал, че бананите не зреят само по Коледа.

Накрая агент Гоце упреква Вежди Рашидов, че е раздал отличието „Златен век“ на трима чужденци. Това е върхът на наглостта и селяндурщината. Самият той обезцени държавните награди до значки на футболен тим, раздавайки ги наляво и надясно като вторични суровини. Не е той човекът, който може да държи сметка на когото и да е.

По същото това време, докато се прави на добричък и състрадателен агент Гоце пръска незнайно колко пари и откъде взети, за да събере всичките боклуци, изпаднали от политическите каруци на търговските дружества, наречени у нас партии с едничката цел, да продължава да осмърдява политическото пространство като нужникар от Сирищник.

Е, питам аз, как да не му…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.