Забавните имена в спорта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мики СипилайненДокато свят светува, независимо от вида си, спортът ще носи положителни емоции за едни и отрицателни за други. Оставяйки чисто спортния аспект, понякога се натъкваме на спортисти, чиито имена просто няма как да бъдат подминати с лека ръка. Сами по себе си, те казват за много неща.

И така, започваме ударнооо с финландския футболист, носещ звучното, наситено с аромат и благоухание име Мики Сипилайнен. Оо, да! Сипи, сипи, не се скръндзи. Безкрайно ми е любопитно, ако Мика беше готвач, какво ли щеше да готви и сипва най-често…. Дали и той, както е прието за финландската кухня, ще залага на морски деликатеси, или ще бъде новатор? Да не си от клиентите на г-н Лайнен, които, по една или друга причина, не са му симпатични. И все пак, Мики се състезаваше за отбора на Тампере Юнайтед, който дали там пере или тук, изпра на центруфуга преди няколко години амбициите на Левски за поход в Европа.

 

Агниешка КосматкаВинаги сред волейболистките са се откроявали такива с особен чар и красота. Какво ли пък остава, когато говорим за полската волейболистка Агниешка Косматка. Кофти име и то за жена. В природата обаче има равновесие. Предполагам, че ако Агито се запознае с г-н Храсталадзе, всичко ще си дойде на място. Принцът спаси принцесата.

 

Мартин ОтченашКакто е известно, спортистите са много религиозни. Едни стъпват с десния крак на терена, други спят с волан под възглавницата, а трети не си перат екипа. Явно в биатлона нещата са доста сериозни, тъй като там откриваме един словашки симпатяга, който явно има две професии. Дами и господа, Мартин Отченаш, който си на небесата, но явно и из снежните курорти. Явно Мартин, виждайки, че не може да постигне видни резултати в спорта, е решил да се преквалифицира. Няма лошо. Дето се вика, лека и доходоносна.

 

Адриан АнусАдриане, Адриенееее, сине майчин, хубаво име имаш, но фамилийката ти да не беше Анус. Адриан Анус. Аз лично такъв човек не бих си избрал за приятел, че не знам в кой момент какво да очаквам от него. Не че, през четири години не избираме от анус по-голям анус, но това е друга тема.

 

Урош ЗадникЗдрасти, Урош, здрасти задник. Урош Задник. Не е истина просто. След Сипилайнен, Анус, сега и задник. Склонен съм да си мисля, че между тези трима приказни герои има някаква кармична връзка. Предполагам, че един ден животът ще ги срещне, за да събере техните души и таланти.

 

Солен ДесертВреме е за яденееееее със Солен Десерт. Един и за мен, моля. Само да не го е готвил Сипилайнен – главният готвач. В противен случай ще се наложи, преди ядене, да се обърна към Отченаш с молитва.

 

Двукратна участничка на олимпийски игри в дисциплината хвърляне на чук Лиза Мишпека не се шегува, на тренировка изтласква рутинно 110килограмаНяма как такава класация да пропусне легендарната Лиза Мишпека. Тя е гуруто на забавните имена. За нея, каквото и да се каже, сякаш ще е малко и непълно. Затова оставяме всичко на въображението. А то в тези майски дни определено е на макс.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.