С послание за мир отбелязаха Ден на Европа в София

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

С послание за мир отбелязаха Ден на Европа в СофияНа 9 май 2023 се навършват 16 години членство на България в Европейския съюз. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС – Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“.

На 09 май 2023г., от 10.00ч. до 12.00ч. в парк Заимов се проведе спортен празник и отбелязване на Ден на Европа, в който се включиха деца от столичните детски градини: ДГ №100 „Акад. Петко Райков“; ДГ № 104 „Моят свят“, ДГ № 191 „Приказка без край“, ДГ № 195 „Братя Мормареви“, а водещ на събитието бе Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза от Замръзналото кралство.

За спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко, а за отличната организация се погрижиха доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“. За да бъде истински празник за участващите се погрижиха и зумба треньорите Валентина Недева (MVJ Sport) и Стоян Стоянов (Алегрия Добрич), които под звуците на атрактивни ритми създадоха уникален дух в участващите деца и атлети с интелектуални затруднения от Адаптиран баскетбол НСА, които също се включиха в празника. Събитието беше организирано от Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“, с разрешение за провеждане на Столична Община.

Балони полетяха в небето в края на събитието, изпращайки послание, че в рамките на Съюза всички сме Единни в многообразието, каквото е и мотото на Европейския съюз. По време на събитието бе акцентирано върху обединяващите ценности на ЕС – свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантност и солидарност, а събитието бе реализирано в рамките на инициативата FitforKids Europe, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз – обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.