Международна конференция за затлъстяване при децата с българско участие в Дания

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международна конференция за затлъстяване при децата с българско участие в ДанияВ периода 12-15 юни 2023г. в Копенхаген, Дания се проведе международна конференция в рамките на инициативата Fit For Kids Europe, която събра отговорници за политики в сферата на спорта и здравеопазването от 10 европейски държави. Основната цел на Fit for Kids Europe е да изгради мрежа от спортни асоциации и неправителствени организации в ЕС, които желаят да си сътрудничат, с цел увеличаване на участието на неактивни деца и деца с наднормено тегло и затлъстяване в организирани спортни дейности след училище.

Над 4 милиона деца в ЕС са с наднормено тегло, което от своя страна коства 80 милиарда евро на Съюза на година, инвестирани в здравните системи поради този проблем, а 70% от посочените деца ще продължат да са с наднормено тегло и като възрастни.

 

Fit for Kids Europe е съ-финансирана в рамките на програма Еразъм+ на Европейския съюз и има за цел да постигне основната си цел, като съчетае следните три действия:

 

1) Разширяване на програмата FitforKids;
2) Представяне на проект FitforKids като практически теренно изследване и двигател за доброволчески социални/здравни програми;
3) Признаване на различните етнически групи, живеещи в ЕС.

 

Програмата FitforKids е обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства. Програмата FitforKids се състои от пет елемента: Съвети за здравословно хранене, спортни тренировки за деца и родители, обучение на родителите, мотивационна програма и социални събития. Програмата е напълно безплатна за семействата и се подкрепя от много частни и обществени институции, включително датското правителство. Повече информация за програмата е налична на адрес: http://www.fitforkids.com/, а съвсем скоро платформата ще бъде на разположение на заинтересованите институции, организации и родители на български език. В конференцията от страна на Асоциация за развитие на българския спорт (партньор в проекта от България) взе участие Йоанна Дочевска председател на УС на АРБС.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.