АРБС проведе събитие по проект Ramps4Champs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

АРБС проведе събитие по проект Ramps4ChampsНа 10 август 2023 в Кремиковският манастир „Свети Георги Победоносец“, в рамките на летен лагер в манастира, организиран ежегодно от Милена Йоцова, се проведе популяризиращо събитие в рамките на проект „Ramps4Champs“.

В събитието взеха участие деца и младежи с интелектуални затруднения, като по-голямата част от групата бе от сдружение Паралелен свят, гр. Пловдив и педагогически специалисти, които имаха възможност да се запознаят с практически и теоретични инструменти за социализация и социална интеграция, чрез спорта Боче за лица с увреждания, да обсъдят силата на спорта в подкрепа на интеграционните процеси в обществото и как той може да се ползва като катализатор за една по-ефективна и устойчива социална промяна.

Основният резултат от проект Ramps4Champs е ръководство за организация на безопасни и приобщаващи дейности по Паралимпийско Боче, за клас BC3, включващи както хора с увреждания, така и техни връстници без увреждания. За да се постигне това, инструктори и треньори ще бъдат обучени да провеждат дейности по Боче за клас BC3, както и да оказват първа помощ и вторични грижи на хора с увреждания. Ramps4Champs се изпълнява в партньорство с 5 европейски държави – България, Гърция, Кипър, Сърбия и Република Северна Македония.

Паралимпийското Боче е спорт, предназначен за спортисти, които се нуждаят от допълнителна подкрепа. Играе се индивидуално, по двойки или в отбори от по трима души на закрито. В Боче също така полът няма значение. Целта на играта е цветните топките да се хвърлят, търкулнат или ритнат възможно най-близо до бялата топка наречена „Джак“. Класификационната група BC3 включва спортисти със значителни ограничения във функциите на ръцете и краката, като тетраплегия и миопатия.

Инициативата Ramps4Champs е съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.