Бегачи-аматьори от ДСК надбягаха 69 фирмени отбора за благотворителна кауза

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бегачи-аматьори от ДСК надбягаха 69 фирмени отбора за благотворителна каузаЗа рекордно време – 54 минути и 43 секунди, 4-ма състезатели-аматьори от банка ДСК пробягаха вчера 16-километровото трасе около завода на „Либхер“ в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Освен златните медали и купа победителите спечелиха огромен хладилник „Либхер“ за офиса. Шестото издание на най-голямата корпоративна щафета и тийм билдинг в Южна България – Liebherr Business Run Plovdiv регистрира не само постижение във времето, а и рекорден брой участници – 70 отбора от 32 мултинационални компании.

Организатори на надпреварата са Спортен клуб „Бегач“ и фирма Liebherr в партньорство с Пощенска банка и MetLife, със съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“. Втори в оспорваното състезание се класира отбор на домакините от „Либхер“. Почетното 3-то място заеха мъжете от Gi.otto living sofa. При жените триумфира тимът на ПроКредит банк с време 1 час, 14 минути и 5 секунди, следван от Либхер и на трето място – EPAM Systems.

„Тази година всички се представиха по-добре в сравнение с предишните 5 състезания. Създадохме „Бегач“ с мисията да изкараме хората от офисите и от вкъщи, да водят активен начин на живот и най-вече да се забавляват“, посочи един от основните организатори Владислав Константинов, член на управителния съвет на спортен клуб „Бегач“.

„Награждаването се забави, защото очакваме антидопинговата комисия да провери отбора-победител“, пошегува се преди да връчи медалите и голямата награда Мак Дренски, ръководител подбор и бизнес партньор „Човешки ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“. Немската фирма е сред лидерите в България в добрата социална политика и подкрепя здравословния начин на живот на своите служители чрез комплексна програма за Управление на здравето. „Бъдейки домакини на това състезание ние се включваме и в благотворителна кауза“, допълни Донка Петров, специалист HR маркетинг в „Либхер“.

4500 лева – 30% от стартовите такси на „Либхер Бизнес Рън Пловдив“ организаторите даряват на сдружение „Паралелен свят“ и фондация „За нашите деца“.

Антон Дуков, маркетинг директор на MetLife, връчи ваучери за 10% отстъпка на застрахователен продукт по избор на класиралите се състезатели. Веднага след награждаването стартира и състезанието за деца, в което тази година имаше също рекорден брой участници – 64.

Непрофесионалната надпревара отново се превърна в празник и на семейството, освен, че действа за сплотяването на колективите, а и за неформални срещи между самите фирми. Често висши мениджъри мерят сили заедно с подчинените си. И в това издание нямаше изключения – Сергей Селин, управител на завода на южнокорейската Hanon Systems в ТИЗ бе сред първите бегачи на старта. „От фирмата участваме за трета година. Събитието насърчава здравословния живот, както и спорта и смятам, че точно от това има нужда държавата. Харесвам триатлоните, тичането за мен е отделен бизнес“, сподели г-н Селин веднага след като пробяга четири км.

Според Георги Ананиев, бивш ръководител „Финанси и контрол“ към „Либхер“, щафетата е уникална с това, че събира индивидуалните постижения в екипни и така хората се научават заедно, обединени да постигат целите.

В щафетата участваха фирми от Тракия икономическа зона, Пазарджик, Варна и от София: АББ, Ханон Системс, СКФ Берингс, Милара Интернешънъл, TTEC, eDynamix, Сенсата Технолоджис, PENTAX Medical, Gi.otto living sofa, Liebherr, Zobele-kdc/one, Profilink, МенторМейт, Strypes Group, SiteGround, DSK Bank, Intrama, Mecalit, UNIQA Software-Service, МЕКСОН, ПроКредит Банк, ДИТАБУС, Uber, SEEBURGER, iCard, Лидер 96, КИТТНЕР Анлаген-унд Машиненбау, ТЕД БЕД, Девня Цимент – ХайделбергЦимент Груп, Делта Соурс, Edenred, EPAM.

Снимка KrisoK Photography.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.