Обучение SHOWDOWN се проведе в Гърция

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Обучение SHOWDOWN се проведе в ГърцияМеждународно обучение по SHOWDOWN се проведе в Солун, Гърция, от 2 до 3 юли 2024 г., събирайки спортни експерти от България, Гърция, Кипър и Испания. На 2 юли, обучението се фокусира върху приобщаващия спорт SHOWDOWN и се състоя в Центъра за образование и рехабилитация за лица с визуални затруднения. На следващия ден, 3 юли, обучението продължи със сесия по първа помощ за хора с увреждания, проведена в университет „Аристотелис“ в Солун. Тази инициатива е част от постоянните усилия за насърчаване на приобщаването и безопасността в спорта за хора с увреждания.

Проект SHOWDOWN цели да улесни и насърчи участието на хора с нарушено зрение във физически активности, които подобряват здравето им и им помагат да създават социални връзки в общностите си. За да постигне това, проектът ще се фокусира върху играта SHOWDOWN, която е приобщаващ спорт, подходящ за всички полове, възрасти и способности.

 

Участието в спорт е свързано с множество ползи за физическото, психическото и социалното благополучие. Хората с увреждания често са изключени или обезкуражени да участват в спортове поради различни бариери като липса на възможности за обучение и състезания, недостатъчна осведоменост как да се включат хора с увреждания и недостъпни съоръжения. Основният резултат на проект SHOWDOWN е ръководство за организиране на безопасни и приобщаващи дейности по SHOWDOWN, които ще включват както хора с нарушено зрение, така и без. Създаването на ръководството ще започне с идентифициране на нуждите на хората с нарушено зрение по отношение на участие в спорт, събиране на добри практики и обучение на партньорските организации как да организират безопасни и инклузивни игри по SHOWDOWN в групи с различни способности. Безопасността е най-висок приоритет за партньорите и затова целият обучителен персонал ще получи подходящо обучение по първа помощ, съобразено със специфичните нужди на хората с нарушено зрение.

 

В момента няма насоки или протоколи за организиране на такива дейности в партньорските държави. В резултат на това, проектът ще има значително въздействие на местно, национално и международно ниво. Резултатите от проекта ще бъдат разпространени до над 300 представители на целевите групи и съответните заинтересовани страни чрез организиране на над 10 събития и дейности в партньорските държави и до над 10,000 души чрез дигитални канали.

 

Проект SHOWDOWN е съфинансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз и е реализиран от международен консорциум от България, Гърция, Кипър и Испания.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.