Златодобивните компании ще отчетат най-успешното тримесечие в историята!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Златодобивните компании ще отчетат най-успешното тримесечие в историята!През юли месец ще бъдат публикувани отчетите за второто тримесечие на 2024 г. Средната цена на златото беше $2,338 на унция, а тази за предходното тримесечие – $2,072 (също рекордна тогава). Средните общи разходи за добив (AISC) на големите златодобивни компании (GDX) възлизаха на $1,277 на унция през първото тримесечие, но добивът тогава обикновено е затруднен и по-малък, заради тежките условия през северната зима.

 

През второто тримесечие ще видим както по-висок добив, така и много по-голяма печалба на единица продукция – говорим за средно над $1,000 на унция, като най-ефективните ще докарат и над $1,500 на унция! Среброто и медта, които са често срещани допълнения в добива на злато, също ще добавят изключително високи маржове на печалба.

 

В това време GDXJ (индексът на средните и малки златодобивни компании) продължава да се търгува 4 ПЪТИ под рекордните стойности от 2011 г. GDXJ е най-дългата позиция, която формира почти 10% от стойността на ДФ Експат Природни ресурси.

 

Ако смятате, че цената на златото ще задържи тези нива или ще продължи да расте, това абсурдно разминаване няма как да се задържи много дълго…

 

Това е лично мнение и не представлява препоръка за инвестиции.

 

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.