Move week 2014 в София – от А до Я

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Move week 2014 в София – от А до Я150 събития „раздвижват“ София за седмица

Move week 2014 – Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. За 2014 „Асоциация за развитие на българския спорт“ – координатор на кампанията за гр. София ще координира над 150 събития, които ще наситят седмицата със забавления, спорт и физическа активност.

 

В периода 29 септември – 05 октомври ще можете да вземете участие в множество разнообразни спортни събития, отворени тренировки и дейности, всички те – безплатни за гражданите, за да опитат движението и да спомогнат за постигане на целта за 100 милиона повече физически активни европейци до 2020 година.

 

Представяме ви дейностите ден по ден, като в първия ден от седмицата ще можете да вземете участие в body shaping тренировка, спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, ци гун / тайдзи цюан, айкидо, капоейра, борба, уин чун кюн, кросфит за начинаещи, народни танци. Можете да се включите и в турнир по джаги „Победи световната шампионка – джага предизвикателство за всеки!“. За децата пък, заедно с партньорите на кампанията сме подготвили: тренировки по футбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, спортен ден в ЦДГ 85 „Родина“.

 

Във вторник продължаваме с не по-малко интересни предизвикателства, сред които старта на Благотворителен футболен турнир, организиран от СО – Район „Лозенец“, 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна), в който администрацията на различни нива подкрепя кампанията. Мероприятието е отворено за участие на граждани и ще продължи до петък. Продължават разнообразните дейности за деца, като спортен ден в ЦДГ 85 „Родина“, тренировка по волейбол, лека атлетика, спортна гимнастика, шинкиокушин,. За възрастните този ден ще предложи тренировки по хокей на трева, самбо и джудо, зумба, кросфит за начинаещи, street workout, фитбол, айкидо, шаолин цюан, ци гун / тайдзи цюан, уин чун кюн, HIIT – високо интензивни, интервални тренировки, брейк денс, таекуондо, народни танци, капоейра. Децата със специални потребности в София ще могат да опитат спортно-образователна и социална интеграция на деца и младежи с увреждания чрез водни спортове.„Направи крачка назад. Мобилността като основа на движението“ ще ни обясни защо е важно движението в ежедневието ни.

 

В сряда ще се проведе лекоатлетически крос с 1500 участника, ученици 5 – 7 клас от училищата на територията на район „Слатина“, които ще подкрепят кампанията и ще покажат, че са активни. Плуване, музикални подвижни игри, подвижни игри, въртене на обръч ще забавляват децата в ОДЗ №15 „Чучулига“, а за втора година в кампанията се включва и ПГ по транспорт „Макгахан“, които ще организират целодневен спортен празник. 106 ОУ „Григорий Цамблак“ също избра средата на седмицата, за да спортува със състезателни игри, крос, народни танци, щафетни игри, мажоретки, футбол. С велопоход за деца в предучилищна възраст „Знаещите малки велосипедисти“ ЦДГ 85 „Родина“ ще спортува през този ден. Не сме забравили децата и в сряда – за тях има и тренировки по футбол, художествена гимнастика, спортна гимнастика, детски балет, а за възрастните – спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, street workout, каланетика, уин чун кюн, борба, народни танци, кросфит за начинаещи.

 

Учениците са активна част от кампанията „Move week“ и в четвъртък, когато ни очаква ученическо състезание с 1000 участника по волейбол, баскетбол, футбол и бокс, организирани от СО – Район „Слатина“. Малчуганите ще могат да се забавляват с лека атлетика, балет за деца, шинкиокушин, спортна гимнастика. А за порастналите сме подготвили самбо, джудо, хокей на трева, брейк денс, кросфит за начинаещи, шинкиокушин, HIIT – високо интензивни, интервални тренировки, капоейра, уин чун кюн, борба, айкидо, таекуондо.

 

В последния работен ден на „раздвижената“ седмица ви очакват за децата – футбол, спортна гимнастика, шинкиокушин, художествена гимнастика, и за възрастните – body shaping, scuba гмуркане в басейн, хокей на трева, самбо и джудо, хип хоп, ци гун / тайдзи цюан, айкидо, шаолин цюан, брейк денс, шинкиокушин, кросфит за начинаещи, капоейра.

 

С настъпването на уикенда, забавленията за „Move week“ – Европейска седмица на физическата активност и спорта продължават. В събота започваме с отворена тренировка и турнир по хокей на трева – за деца, юноши и възрастни и цялостна кръгова 30-минутна тренировка само за жени. Move week cup – Футболен турнир ще позволи на любителите на футбола да се забавляват и да спортуват активно, а не да подрепят любимия спорт само пред малкия екран. Практически съвети и каране на колело ще зарадват малки и големи. Детската програма за деня включва: класически балет, модерен и джаз балет, балет за деца, кросфит за деца. Програмата за възрастните започва със зумба и продължава със спортни танци, street workout, кросфит за начинаещи, шинкиокушин.

 

През последния активен ден на кампанията се надяваме да са ви останали сили за турнир по тенис за аматьори и щафета 3×2000 метра. Йога и кросфит за деца очакват малчуганите, както и художествена гимнастика. Възрастните ще могат да наблегнат на тренировките с кросфит за начинаещи и фитнес тренировка.

 

Програмата за всички мероприятия на територията на гр. София можете да откриете тук:

http://www.bulsport.bg/i.php/moveweek2014/view.html?nid=9474

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.