Предконгресни футболни совалки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Емисари на Лучано обикалят села и паланки
Тикат бившия спортен шеф да прави конкуренция на Боби Михайлов

 

Приближени на Васил Иванов – Лучано са решени на всичко, за да направят от бившия шеф на ДАМС президент на БФС. Запознати с тънките игри във футболната кухня открехнаха за сайта „Форумът” секретната й завеса. Според тях шофьорът на Лучано – Георги Янков лично се е захванал с нелеката PR кампания на патрона си. Паметливи припомнят, че Янков преди години „извозваше” и печално известния президент на ЦСКА – Александър Томов, който също има основателни причини да не долюбва сегашното ръководство на футболната централа.

Георги Янков не е известен само като шофьор. Той е бивш футболен съдия, а справка в интернет страницата на БФС показва, че през изминалия сезон е припечелвал и като съдийски наблюдател. Ако стане чудо и Лучано успее да влезе на бял кон в сградата на „Иван Асен II” тогава логично е да даде съдийското кормило на своя приближен шофьор, прогнозират експерти от бранша. И който сега окаже подкрепа, след време ще се радва на „най-обективното” съдийство, заключават те.
Но да бъдем обективни – на подобен PR в полза на Лучано биха се вързали дребните рибr, т.е. по-малките провинциални клубове. Макар че техният глас никак не е без значение. БФС има около 430 членове, всеки клуб има право на един глас, независимо дали развива само детско – юношески футбол да речем в Каспичан, или издържа скъпо струващи професионални играчи в София. Затова е и тази яростна битка за всеки гласоподавател.

 

Преброяване на голямата опозиция

Въпреки усилията, които полагат Лучано и приятели те имат малко възможности да преборят сегашното футболно ръководство. Истината е, че големите са си големи. Единствената сериозна кандидатура, която трови съня на Боби Михайлов, е тази на небеизвестния бизнесмен Васил Божков. Излишно е да споменаваме, че ЦСКА ще подкрепи всяка опозиция. Зад Божков със сигурност ще застанат и клубовете, свързани с името Ковачки. Да не забравяме, че през миналото първенство „Берое” – Стара Загора изпадна от „А” група по скандален начин с решение на БФС. Само ще припомним, че футболистите на „Марек” – Дупница се явили на мача с „Беласица” – Петрич без редовен предсъстезателен медицински преглед. Въпреки че двубоят завърши 1:1 БФС даде победата на „Беласица”, която си записа 2 точки в актива и „Берое” пое пътя към „Б” групата. Няма отбор в България, който преди всеки мач да преглежда футболистите си, знае всеки що-годе запознат с футболната практика. Буквата на закона се прилага само срещу определени тимове и в конкретни случаи.
„Славия” и „Литекс” също не са фенове на Борислав Михайлов. Изваждането на Венцислав Стефанов и Ангел Бончев от изпълкома на БФС постави двата клуба в положението на вечно догонващи. Като се знаят топлите връзки между „Славия” и „Спартак” – Варна може да се предположи с кого ще бъдат соколите.
Интересно е на чия страна ще застанат трите отбора на петролния бос Митко Събев. Самият той не е дал знак в подкрепа на Боби, макар че ще е доволен, ако треньор на националния отбор стане новоназначеният наставник на „Черноморец” Краси Балъков. Но за поста треньор на националния има претенции и Гриша Ганчев чрез своя избор – Мъри Стоилов.

 

Боби също не спи

В очакване да види кой ще заяви до 15 януари официална кандидатура за шеф на БФС Борислав Михайлов предприе спешна обиколка на местните структурите на футболната централа. За да влее повече ентусиазъм в агит просветната им дейност бившият вратар раздаде по една коледна заплата. Ако този жест не го задържи на поста поне ще го споменават с добро, че е дал пара по време на кризата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.