Български бизнесмен е лош собственик в Сърбия

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Под това заглавие сръбският ежедневник „Блиц“ описва дейността на Христо Ковачки в западната ни съседка. В момента тамошните предприятия, приватизирани от него – „Невене“, „Сърбиянка“, „Металац“ „Слобода“, „Нове гуме“ и  „Трайал“ са в синдикална блокада. Заплатите закъсняват, а производството издиша. Въпреки това, от сръбската Агенция за приватизация казват, че няма нарушения на договорите за продажба на около 10-те предприятия, собственост на фирми на Ковачки. Според председателя на стачния комитет в лесковацкия завод „Невене“ – Небойша Перович, нова проверка на агенцията трябва да дойде в предприятието в средата на януари. При последната, извършена през септември миналата година, не са установени нарушения.
Във всички фирми на Ковачки директорите са от България. „Те си отиват в петък, в понеделник имат среща в София със собственика и във вторник са отново в Сърбия.  Когато нашата директорка се върна преди няколко дни ни съобщи, че Ковачки й е заявил, че няма пари“, твърди синдикалистът Перович пред белградския в. „Блиц“.  От сръбската приватизационна агенция пък обясняват, че търсят решение на проблемите, от което да не пострадат работниците. След евентуално прекратяване на договора с българския бизнесмен трябва да се намери нов купувач, а това е тежка задача, особено в сегашната ситуация на световна финансова криза, уточняват от агенцията.
Според „Блиц“ Христо Ковачки е известен в България като „енергийния крал“. Вестникът припомня, че у нас тече следствие срещу бизнесмена, като определената му мярка за неотклонение – парична гаранция, възлиза на рекордните 300 000 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.