НЧ „Васил Левски 1928“ представя „Подуенски Музиканти“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

НЧ „Васил Левски 1928“ представя „Подуенски Музиканти“На 25.06.2023 г. от 16:00 часа, в парк “Герена”, НЧ “Васил Левски” организа концерта “Подуенски музиканти”, който ще бъде заключителното събитие на проекта “Подуенски музиканти” реализиран с подкрепата на “Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество ’22” на НФК.

В рамките на проекта в продължение на девет месеца безплатно се обучаваха над шейсет деца на инструментите: цигулка, китара, пиано, ударни инструменти и пеене. В деня на концерта, децата ще направят своя дебют на професионална сцена, като освен солови изпълнения, ще има и групи и, формирани в рамките на проекта. Към тях ще се присъединят и другите утвърдени школи на читалището, като се очертава три часов концерт с много танци, музика и изпълнения на живо.

“В момента тече трескава подготовка и вълнението е е голямо“ – споделя секретарят на читалището Борис Самаринов и добавя и добавя, че проектът има за цел да насърчи децата към занимания с изкуство и да обогати културния живот в район „Подуяне“”.

НЧ “Васил Левски 1928” е естествения двигател, който раздвижва културния живот на район Подуене. Всяка година читалището е основния организатор на културни събития в района, като зад гърба му стоят инициативи като “Читалище на открито”, “Подуенските музиканти и културата на София”, “Приказки в пет следобед”, “Приказки на колела” и много други. От тази пролет голямата залата на читалището отвори врати за пръв път от повече от 20 години за концерти, като още се събират дарения и набират доброволци, за да може залата да бъде приведена и обзаведена с всичко необходимо, за да функционира нормално.

Очакваме ви на 25 юни, от 16:00 часа в парк “Герена”!

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.