Бойко, нежно с таратора!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Баш ми е драго – майстор Кризко Куйоедников! Изцяло ваш и винаги до дъно! Надявам се, лукчета мои, че вече изтрезняхте. Изборите минаха, локвите по улиците си останаха, а ракиеното време наближава.

Помните ли, че миналата седмица от Европейския съюз разрешиха продажбата на криви краставици и картофи с бабунки? Истината е, че манията на събратята ни да си хапват перфектни зелки и моркови изнерви доста зарзаватчиите. А у нас какво мислите се случи? Няма и пет дена след тази модерна доматена революция отказахме гъбарството и си спретнахме избори.

 

Затова с ръка на сърцето призовавам новите ни политици да внимават с таратора. Искрено съм загрижен, повярвайте ми!

Бойко – към теб се обръщам – тараторът е ястие деликатно, фино, към него не бива да се подхожда гаче Бай Ганьо рупа люти чушки! Нежност и внимание се изисква. 

 

Веднага разяснявам защо. Никой не обича воднист таратор -може краставиците да са криви, това вече няма значение, но е редно да има нещо за хрупане. А преди 5-ти юли всички щедро ни обещаваха по-гъст таратор. Туй също не е хубаво. Защото след две седмици новите ни любимци като видят запасите от провизии бързо ще сменят цвета на престилките. Затова към лятното ракиено мезенце трябва да се подхожда уважително, преди някой да се е задавил. Да се внимава с разреждането на млякото, да не замязва на гола вода, а краставичките да се употребяват само по предназначение. т.е – да не се използват стари и загнили екземпляри. Бракуваните най-добре да се дават на прасетата.  

 

С чесъна също съветвам да се подхожда деликатно. Вярно, полезен е и затворниците честичко си го похапват в името на дълголетието. Някои от тях толкова заякнаха, че чак депутати поискаха да станат. Представяте ли си наесен каква воня щеше да се понесе от парламента? Затова, скъпи политици, слагайте умерено скилидките. А най-добре е съвсем да си ги спестите, защото като се уригнете всички ще разберат какви сте ги вършили.

 

Последната ми заръка щеше да е за солта, но от любимия ми ЕС преди ден казаха, че у нас пак имало корупция. Аз не го вярвам, защото бате Серго друго говори, но нейсе. Явно западните ни братушки право казват щом ни пратиха цял казан с лед. Рекоха, че така тараторът щял да изтрае по-дълго. Вярно, малко ще ни тракат зъбите, докато си похапваме, но родината изисква жертви. Нали така, Бойко?

 

Дайте си сега гаванките и да ви е сладко!ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.