Сън мечта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Snow WhiteСлънцето се промъкваше между спуснатите щори и чертаеше хоризонтални линии върху цветната завивка. Редуваха се – зелено, слънчево, розово, лилаво…
Ели се протегна като котка, блажено извивайки гръб. Кестенявата й коса се разпиля извън ръба на леглото – същински водопад от къдри. Отритна завивката, протегна крак и с доволство огледа съвършената му изваяност:
– Готина съм, а… супер съм, ей… супер по-по-най-най. Връх съм! А бе ееей…
– Какво се дереш като откачена – брат й беше застанал в рамката на вратата и я гледаше с онзи поглед, който винаги вбесяваше Ели – Луда! 
– Чупката, разкарай се – Ели хвърли възглавницата по посока на отворената врата. Емил се наведе и възглавницата мина над главата му, приземявайки се в коридора, на сантиметри от голямата ваза с изкуствени цветя – любимата на майка им. 
– А бе, ти български не разбираш ли, бе, чупката, досадник – и вече на себе си добави – няма да ми развалиш хубавия ден, не и днес. Ако знаеш какъв сън сънувах, сън-мечта… 
И понеже брат й не мръдваше от вратата, Ели продължи:
– Лежах на страхотен плаж с палми и ситен пясък, вълните докосваха пръстите на краката ми, милваха ги. Слънцето галеше косата ми, прегръщаше ме. Изведнъж, от палмовата гора излезе един мъж. Ама мъж ти казвам – тялото на Брат Пит, главата на Хю Джакман и погледът на Джони Деп. Приближаваше ме, а очите му, впити в моите, ме изпиваха. Усетих как настръхвам цялата и същевременно умирам от срам, защото в този момент осъзнах, че съм чисто гола, без бански………..
– Бул шит – прекъсна я брат й – ако Ваше превъзходителство разреши да прекъсна романтичните й бълнувания, само ще вметна, че в хола я чака тялото на Дани де Вито, главата на Роуън Аткинсън и погледът на Фернандел. И, че аз се омитам, пък тя да прави каквото ще.
– Чакай, чакай, чакаааааааай – Ели скочи от леглото като ужилена – какви ми ги дрънкаш, кой ме чака?
– Стига си крещяла, сестра ми, че всичко се чува – Емил влезе в стаята, притвори вратата и снижи глас – преди около петнайсет минути се звънна на вратата, отварям аз и гледам стои пред вратата един, с букет в ръка.
– Добро утро – ми вика – Ели , вкъщи ли е?
– Да – викам.
– Аз дойдох – ми вика оня – може ли да вляза?
И докато му кажа, че спиш и оня вече беше в хола, на дивана. Седи там и те чака. Даже ми поиска ваза, да потопял цветята, че щели да увехнат и си щяла да се разстроиш като ги видиш умрели.
– А бе ти нормален ли си, бе???? Как ще пускаш непознат вкъщи??? – Усмивката на Ели се беше изпарила, стоеше по средата на стаята, гледаше близнака си и нищо не разбираше.
– Бъзикаш ме, нали? Никой няма в хола. Кажи, че ме бъзикаш!
– Ще ти се… аз бях до тук, ходи си оправяй бакиите, човекът те чака. Бил ти мъж, казва, оженили сте се… снощи.
– Емо, моля те, моля те… престани, защото ме плашиш вече. Изпързаля ме, вързах се, стига толкова.
– Там е работата, сестричке, че не те пързалям. Ако искаш ще го извикам – и момчето отвори вратата към коридора.
– Не, не ,не… чакай, по дяволите – Ели усети как паниката я залива и парализира всичките й сетива. Започна трескаво да мисли.
Какво прави снощи… Имаше среща с Ники, но в последния момент реши да не отива. Скучен й беше, някакъв такъв – лудо влюбен, като послушно кученце, само я гледаше предано в очите и се съгласяваше с всяка нейна дума, досадна работа. Дечко. На Ели не й се занимаваше с недорасляци, имаше други мечти, други планове за себе си. Звънна на Николай и му каза, че я е хванал грипът. Той й предложи да й донесе плодове и да се погрижи за нея. Отряза го с довода, че смята да поспи и ще му се обади по-късно. После седна на скайпа.
Преди около два месеца, докато чатеше с приятелката си, й поиска пълномощно някакъв с ник azsumtoi. Ели обикновено отрязваше непознатите, но точно в този момент я беше хванала лигата и му даде разрешение. От тогава всеки ден говореха с часове. Новият й приятел беше интересен, забавен, мил и същевременно много мъжествено интересен. Караше я да се смее и правеше така, че времето да минава неусетно. Тя му беше пратила свои снимки, той негови -не. Казваше, че той е точно такъв.
– Какъв?- питаше тя дяволито, добавяйки емотиконка с повдигащи вежди.
– Как какъв? Аз съм Той. – беше неизменният отговор… без емотикон.
Не й се искаше да изглежда глупава в неговите очи, затова не признаваше, че не разбира какво има предвид. Но факт беше, че с него се чувстваше прекрасно. С нетърпение очакваше да се прибере и да седне на компютъра. В началото изпитваше опасения, че няма да се засекат, че ще се разминат, но той сякаш усещаше кога тя се появява и в момента, в който включваше скайпа вече й мигаше:
– Здравей, мила, много си красива днес в тази резедава рокля.
– Откъде знаеш? – смееше се Ели в микрофона – нямам камера или може би си сложил скрита камера в стаята ми и ме наблюдаваш тайно.
– Знам, всичко знам за теб, нали Аз съм ТОЙ.
Ласкаеше я по всички възможни начини и Ели усещаше как хлътва все повече и повече.
Вчера вечерта говориха над четири часа. ТОЙ й казваше как я обича безумно, как тя е неговата принцеса, как ще й построи палат на мечтите и ще живеят само двамата, в един свят, създаден специално за тях. ТОЙ можел да направи така, че светът да е само за тях, стига тя да повярвала, че ТОЙ е ТОЙ. В момента, в който му се доверяла изцяло, ТОЙ щял да дойде да я вземе.
– На бял кон ли ще дойдеш?- го беше попитала тя.
– Не, конете са отживелица, ще дойда на бял облак.
– И кога ще стане това, как ще разбера?
– Когато ме почувстваш, когато поискаш точно МЕН, аз вече ще те чакам, защото в този момент ще станеш изцяло моя… завинаги – й беше отговорил той минута преди да й пожелае сладки сънища.
…Сънища? Сънят!
Мъжът се приближава към нея, в ръката си държи букет от орхидеи. Погледът му я пронизва. Навежда се, прокарва ръка през косата й, полепналите песъчинки се посипват по голите й рамене.
– Прекрасна си – казва мъжът – точно такава, каквато си те представях, съвършена.
Тя не може да откъсне очи от неговите.
– Ще се омъжиш ли за мен?
Цялото й същество кресва – Даааааааааааааа.
Устните й отронват тихо:
– Та аз не те познавам.
– Познаваш ме, аз съм ТОЙ – казва мъжа, а в ъгълчетата на джонидеповските му очи проблясва позната усмивка.
– Да, да… ти си ТОЙ… Даааа – казва тя.
В следващия момент се озовават под розова арка.Тя е облечена в прекрасна бяла рокля, обсипана с безброй диаманти, в косите й също са вплетени диаманти.
– Защо няма никого?- пита Ели , оглеждайки се.
– Защото този свят е само за нас двамата – за теб и за мен, както ти обещах. Вече си само моя, ти си ТЯ, венчаха ни съдбата и скайп.

Ели седна на леглото обезумяла, взирайки се с втренчена обреченост в безименния пръст на дясната си ръка, обгърнат от халка с прозрачни камъчета. В главата й гласът на брат й, който казва:
– В хола те чака тялото на Дани де Вито, главата на Роун Аткинсън … – се преплиташе с друг познат глас, мъжки, който крещи – вече си моя, завинаги! хахахахаха…
В този момент изписука компютърът. Емил, виждайки,че сестра му стои като парализирана, се приближи към екрана и прочете на глас:
azsumtoi : чакам те в хола, време е…
Обърна се, но сестра му я нямаше. Отиде в хола – във вазата стояха потопените орхидеи, но от мъжа и сестра му нямаше и помен. Само завесите се люлееха пред отворената балконска врата. Един бял облак засенчваше слънцето.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.