Западните мейнстрийм медии започват да осъзнават очевидното

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Западните мейнстрийм медии започват да осъзнават очевидното– The Guardian отчитат очевидната връзка между цената на чистата енергия и замърсяването на въздуха: Скъпият газ и скъпият ток водили до използване на много повече дръвца, а освен това недобре отоплените домове се изпълвали с плесен.

Оказва се, че чистият въздух бил луксозна стока, която можем да имаме само, ако токът и газът са евтини. За кого точно е изненада това?

– The Economist забелязват, че Русия ползвала енергията като оръжие: Европа била изключително уязвима и високите цени на ток и всякакви горива водели до ръст на заболяванията и смъртността. Например, проучванията показвали, че 10% ръст на цените на тока водели до 0.6% ръст на смъртността през зимата. А токът е скочил с 50-200% в сравнение с 2010-2020 г. – при това зимата тепърва започва.

Оказва се, че хич не е добре зимата да ни хване по бели гащи. За кого точно е изненада това?

Единственият път към стабилно дългосрочно решение за Европа минава през огромни инвестиции в собствени източници на изобилна, надеждна и евтина енергия като всеки източник, способен да осигури такава, трябва да бъде използван.

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.