Истинските новини от недържавата за 2015г.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Истинските новини от недържавата за 2015г.Понеже всички се борихме и искахме да дойде реформаторско правителство, вярвайки отново, че десен кабинет би направил нужните реформи, за да не сме мутро-барок от 20 век, ние с ясното съзнание, че отново даваме доверие в аванс избрахме!

Обещанията бяха от Орешарски, Писанчев и Лазаров в ареста, истината за КТБ до истинска реформа в съдебната власт и най-сетне справедливост и възмездие.

Какво получихме:

Януари:3 чл.състав на ВАС отказа да разгледа отнемането на лиценза на КТБ по същество, понеже акционерите нямали правен интерес да обжалват .Съдия Янкулова написа убийствено особено мнение с посочени евродирективи, практика в европейските съдилища и казуси за най-малоумните.

Февруари:Министърът на вътрешните работи постави ултиматум-или той или Писанчев и Лазаров-отиде си той .

След него с нежелание Борисов освободи чудесата на Орешарски и сие, а по-късно вместо в ареста, както бе обещал, Борисов подписа назначение на Писанчев за консул в Солун.

Март:Назначение на Румяна Бъчварова за вътрешен министър и първия трус в кабинета бе преодолян.Както писаха медиите, Борисов взе на ръчно управление МВР.

Април:Премиерът раздразнен, че във ВАС продължава да виси казуса с КТБ и отнемането на лиценза даде мъгел на произнасянето и послушния Георги Колев взел 5 чл.състав на ВАС в свои ръце, потвърди определението на 3 чл.състав и остави без съдебен контрол администранитвиния акт на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ.Този факт ще влезе в световната история, уверявам ви.Надали в демократична държава сте виждали подобен отказ от контрол над напълно субективно решение и обявена дупка от 4.5 милиарда от квестори, които са принудени да работят по съвсем нова методика, която както твърдят експерти, ако бъде приложена в стрес-тестовете на другите ни банки, ще имаме доста окапали още.

Май: Маковей Моника, дойде и Пеевските сайтове се разпищяха.

Защото Маковей каза, че премиера ни лъже.

Ние знаем, че ни лъже за съдебната реформа, но като ни го каже чужденец и го напишат в пресата, изглежда по-реално и истинско, отколкото само в главите ни.

Г-жа Маковей , обясни, че ни трябват хора, които да работят, даже и по сегашните закони.С една дума ни каза, че цацаратурата ни не работи.

Костов „откри“ че „Лукойл“ лъже държавата, че не печели, после се извини, но ние знаем коя е истината.Задълженията към Мариците бяха 700 милиона-тогава.

Юни:Борисов каза, че ДПС би било по-поносим партньор без Пеевски.От ДПС си замълчаха.

Полицаите излязоха на протест за униформи, кубинки и достойнство.

Приеха финансиране на частните училища и детски градини и оставиха чл.417 от ГПК, с който банки и ЧСИ могат да си правят каквото искат с длъжника.

ВСС избра председател на СГС, от първи път.

Помогна им факта, че имаше само един кандидат.

Искров подаде оставка, Менда каза, че носел само морална отговорност, но и нея не поел.

Москов направи революция, като поиска държавните чиновници с над 720 лв заплата да си плащат самички здравните осигуровки и Калфин веднага му скочи,че не можело така и Москов млъкна.

100 фирми държат 80% от икономиката ни.

70 души на ден напускали България-повече са.

Юли: Лозан Панов

„Не крия възмущението си, че на парламентарна комисия промените не се гласуваха с мнозинство. За мен имаше дебат, но той не беше чут, защото диалогът премина в друга посока, с обидни квалификации. Това коментира в предаването „Панорама“ по БНТ председателят на ВКС Лозан Панов.

На въпрос защо тази битка стана лична между главния прокурор и правосъдния министър, председателят на ВКС подчерта, че въпросът е кой има интерес.

Ето, че Панов още тогава е заел позиция, пък всички се изненадаха през декември, когато произнесе реч, невъзможна за повечето ни политици, откъм умствени способности.

Как пък един път от БСП не изненадаха себе си и не решиха да играят против ДПС и без пазарлъци да се сетят да подкрепят нещо, което ще е в полза на хората?!

Агент Гоце е неспасяем случай, но Мишето, ако беше се сетил, че сега е момента да гласуват за съдебната реформа и да прецакат и ДПС и Първанката наведнъж, Столетницата щеше да натрупа няколко точки в очите на избирателите си, ама уви, без изненади.

Чак на третото четене БСП се усетиха и гласуваха против бутаформата на Гоце, но без особен резултат.

Избраха МаяМа за омбудсман.

Част от десните избиратели разбраха окончателно, че това не е дясно реформаторско правителство.

Август:Свалиха предаванията на Диков и Кулезич.

Че за какво да се пречкат, да карат хората да мислят и виждат какво прави правителството.

Я, да си гледа Пъпеша електората.

Главният прокурор на Германия е уволнен в спор за свободата на медиите.

Да, там може, у нас – не.

Агент Гоце дал 1/3 от парите нужни за закупуване на хотел, /който според едни струва 7.5 милиона, но според документите струвал много по-малко/ на сина си, за да си купи хотел.НАП и Цацаратурата не се интересуват от произхода на средствата.

Пеевски се осветли в част от медиите си, а Цецка намери това за абсолютно нормално и се изказа, че е достатъчно Маминото да декларира, че притежава медии, а откъм морал всичко е ок.

Септември: Резултати на правителството дотук:

1.Референдум само за електронно гласуване.

2.Нито един осъден за събарянето на КТБ, нито един подведен под отговорност за грабежа в енергетиката, пак ще плащаме ние.

3.Искров си отиде тихичко, Писанчев ще го назначават консул в Солун/ а премиера го даваше на съд, докато беше в опозиция/, Лазаров сигурно си кротува някъде в ДАНС с тихичка огромна заплата/, Орешарски набра смелост и се показва по ТВ-тата, да ни разясни, че и в Брюксел влизали през задните входове.

4.Съдебната реформа бе превърната в бутаформа с историческия компромис, който се оказа невъзможен преди изборите.

5.Пенсионната реформа си е пълен геноцид, който цака обикновения трудещ се в частния сектор и продължава да облагодетелства държавните чиновници.Инвалидните пенсии, които са почти милион, нито ще се проверяват, нито ще се намалят, нито се взеха мерки, да не продължават да се раздават.

6.Здравната реформа на Москов не мина, не зная дали е хубаво или лошо, предвид полярните мнения за нея.

7.Антикорупционният закон на Кунева също не мина.То си беше ясно, че това, което подготвя Кунева няма да са истински антикорупционни мерки, щом пак ще са на подчинение на цацаратурата, ама и там ядец!

Влязохме в предизборна кампания.

Борисов оправда прокуратурата, за това, че няма нито един осъден за престъпната , както той я нарече приватизация и оттам всичко останало, защото законите били ги написали такива.

Искам да припомня, че през периода 2009-2013 ГЕРБ управляваха, и че имаха достатъчно мнозинство, за да променят и приемат закони, но не го направиха.

Октомври:Цветан Василев даде интервю, в което обясни как са му поискали голяма част от бизнеса, как са го рекетирали и въобще какво става?

Предупреди, че започва разграбването на активите на КТБ.

Предупреди държавата да се намеси, за да спаси придобиването на БТК за жълти стотинки.

Е, държавата и Влади не се намесиха.

Бившият премиер на Молдова бе арестуван за изчеване на 1 милиард от банки.

Явно в Молдова имат прокуратура.

Изборите минаха.ГЕРБ пусна няколко области на РБ и един независим.

Тези избори бяха най-фалшифицираните до момента.

Толкова публикации в пресата за подправени протоколи и сгрешени преференции не бяхме виждали.

Моят кандидат за общински съветник, за когото гласувах, не си намери собствената преференция.

Започва местното усвояване на еврофондовете.

463 995 невалидни бюлетини!

Със сигурност не сме толкова тъпи!

Референдумът бе саботиран в много от секциите не даваха на хората бюлетини.

70% гласуваха за електронното гласуване.

Заложническата криза в Арена „Армеец“ беше потресаваща, но северена се възмущаваше тихичко вкъщи.

Малко цифри от КНСБ:

2/3 от българите нямат банкова сметка.

От останалата една трета само 10% имат влог над 50000 лева.

Болшинството от влоговете на българите са до 1000 лева.

2 300 000 са под границата на бедността, с доход по-малко от 300 лв на месец!

1 400 000 българи не се водят бедни, т.е. имат доходи, които им позволяват да отидат на културно мероприятие!

Олигарси!

Да обобщим от 6 363 000 по избирателни списъци българи, милион и четиристотин хиляди, могат да си платят сметките без кредит или пък да идат на театър!

Обаче Премиерът е спокоен, понеже депозитите в банките растат!

Ноември: Министърът на финансите първо актуализира бюджет 2015 понеже не му стигнали парите за заплатите в администрацията, която трябвало да бъде съкратена, ама не била.

После новия бюджет предвиди още 5.3 милиарда заем, и 2 милиарда капиталови разходи, за каквото си поиска правителството,без уточнения.

ВладитУ се пробва да направи реформа в МВР през преходни и заключителни разпоредби на закона за бюджета, като без малко да събори правителството полицейския протест, който бе незабавен.

Премиерът заподозря всеки друг, но не и Владиту, като катализатор на напрежението и бяха изказани какви ли не дивотии,само за да се скрие истинския причинител на проблема.

Няколко медии отново попитаха от заглавията си, чий министър е Горанов, но премиера пак каза, че си е негов.

Записите на двете каки бяха трус, но Премиерът се изказа по тях, чак след няколко дневен размисъл и ги омаловажи, като разговори във фризьорски салон.

Цацаратурата каза че били незаконни.

Поискалите истинска проверка по тях, бяха заклеймени.

Слави обяви подписка за референдум с 6 въпроса.

Всичките колони се изредиха да ни обясняват какъв боклук е Слави, за да не вземем да се подпишем на подписка и да трябва да правят референдум.

Договорът с „Аликс партнърс“ струвал 22 милиона щатски долара и проверката приключила за 3 месеца.

Няма и следа от 4.2 милиарда, които от „Аликс“ щяха да издирват и връщат , а Горанов крие доклада, като Кивот!

Марешки доказа картел с една бензиностнация.

Горанов въведе данък „ракия“ и данък „непеевски цигари“

Акцизът за цигарите непроизведени от Маминото ще е по-висок.

Генерал Илия Илиев, бивш главен секретар на МВР, е заловил 34 афганистанци по време на лов край град Средец.

Прокуратурата е прекратила делото срещу собственика на „Риск Инженеринг“ Богомил Манчев за длъжностно присвояване на 8 651 898 лева!

10500 „бивши“ агенти и сътрудници на ДС са във властта!

Вдигнаха винетките, за които Лилето през април обеща, че няма да се вдигат този мандат.

Явно са смятали, че мандата ще е по-къс.

Премиерът ни обяви за богаташи, понеже хора с поршета били на протест против цената на винетките.

Декември:

Оправдаха Бисеров!

ВСС отказа да накаже прокурор Бецова, за която се застъпи лично Цацаротора, а тя точно в същия ден се провали с Бисеров!

Гласуваха конституционната реформа на Гоце.

ГЕРБ се врътнаха , като ветропоказател към мнозинството.

Иванов подаде оставка, Радан излезе в опозиция.

Лозан Панов произнесе реч, която би вдигнала и умрял, който да излезе и да защити достойнството си на гражданин.

500 граждани има в София и около 50 съдии , които излязоха с тогите си, за да покажат, че не са съгласни да са марионетки.

Ха, дано като си изпразнуваме празниците и ние да се сетим че сме граждани, и че искахме и ни обещаваха справедливост.

ДПС се цепна точно на Коледа.

Понеже няма Парламент, всички се изредиха да обясняват кой какво е имал предвид от двамата апапи дето се скарали.

Каквото и да ви говорят, да знаете че става дума за пари, където не е за пари е за много пари.

Търси се твърде много геополитика в тази случка, пък нещата сигурно са безумно прости, но ще ги разберем друг път.

2016-годината на огнената маймуна по китайския календар.

Всичко ще е движение.

Дано и у нас да си раздвижим умствените клетки.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.