Един учител по математика трябва да е на първо място добър математик!!!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Един учител по математика трябва да е на първо място добър математик!!!Резултатите от НВО за 7. клас по математика като цяло са ниски, но положението извън София е особено тежко. Запознах се със задачите и не смятам, че проблемът е бил в тях – напротив, имаше предостатъчно лесни.

Решенията за общото ниско ниво оттук насетне могат да се търсят в две посоки:

– правилната посока е да се потърсят резерви за повече часове по математика в прогимназиален етап и най-вече в 7. клас;

– неправилната посока е да се опростява и опростачва учебното съдържание, откъдето и да се сваля още повече нивото на НВО, за да им стане по-лесно на учениците.

Кръстопътят е съдбоносен и сега трябва да се вземе решение.

Решенията за огромната пропаст между София-град и провинция изисква както решение на предишния въпрос, така и сериозна инвестиция в КАЧЕСТВЕНА (а не масовка с проформа) подготовка на учители – така ще се минимизира острата нужда от доучване с частни уроци. Време е да се спре лобито на СБУ и Педагогическите факултети, които прокарват идеята, че всеки с някаква педагогическа правоспособност може да преподава всичко, което си поиска само с бърза преквалификация, която е почти без специализирани часове по новата специалност. Един учител по математика трябва да е на първо място добър математик!!!

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.