Кифла, кифла, магданоз, кой е гладен – тоз!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Газовата криза съвсем замъгли мозъците на родните властници. Мирисът на топло от към тръбите ги доведе до кротка инфантилност, а на тях и без това малко им трябва.
Може ли инак да се обясни налудничавата идея на уж социалната Емилия Масларова да си внесем работници отвън? Темата е стара и просторно одърдорена вече от всичко живо през миналата година. Наложи се даже от Европа да ни предупреждават вежливо да не се правим излишно на благородни. Демек дорде България не осигури препитание на собствената си рая (пардон-електорат) да не внасяме виетнамци. 

Не би. В понеделник Емилия Масларова, успешно прекръстена в нета на Филия, гордо сподели, че родните работодатели продължавали да се натискат да внасят чужди мишци. Не го вярвам, ама щом Филийката го твърди, може и да е така.
Да не отварям дума за единия от безчетните й заместници (само 8 – ОСЕМ!) Димитър Димитров, който пък обяснява, как сме щели да прикоткаме обратно българите дето берат малини из чужбинско? Защо бе? Нали ако не са те, стотици семейства у нас пак ще гладуват? Нима има какво да им предложат тук по-добро, пък ние да не знаем?!

Смелата и по артистичному финна Масларова обаче не спря до тук! Тя се оплака и от родните си подопечни – „Българският работник категорично не е мобилен работник, докато в Испания българите пътуват от град на град”. Виж ти къде било заровено кучето! Нашенските бачкатори, мързелите му с мързели, не били мобилни. Кесят си на едно място и не им се и вчува да се поразтъпчат из родната татковина.
В министерството дори вече обсъждали вариант да дават ваучери за насърчаване на мобилността на работниците в страната, после е възможно да се направи и обществена поръчка за фирми, които ще ги транспортират…Мирише, мирише, ама не на бензин, братя …

И докато Масларката поучаваше майчински бедните и гладните, от Агенцията по заетостта имаха наглостта да информират мързеливата общественост, че безработицата у нас е скочила. И то не наляво, не надясно, ами право нагоре. Отишла та се не видяла – В бюрата по труда са регистрирани 232 289 безработни през декември 2008 г., което е с 15 447 души (със 7.1%) повече спрямо предходния месец, гласи статистиката. Сега на кой да вярват простосмъртните?

Аз лично вярвам на баща ми. Има 25 годишен трудов стаж като стругар, и откак се помня всяка година прекарва лятната си отпуска из строежите. Като го съкратиха бях тамън първи курс студентка. Не помня да се е радвал, че остава без работа, ама социални помощи със сигурност не е получавал. Ни за ток, ни за дърва. В кметството все повтаряха, че има едни други дето са по-бедни. Вярно, е въпросните крайно нуждаещи се, носеха дънки от Испания, щото децата им там беряха от години ягоди, но това не пречеше на държавата като една истинска майка-закрилница да им купи дръвца за огрев. Човещинка…
Но да доразкажа за баща ми, който като секнаха руските поръчки в завода им и остана на улицата се видя принуден да усвои зидарията в тънкости. Обикалял е къде ли не, спал е във фургони, захвърлени в копривата и без врати, изял е доста вмирисани консерви и недопечени банички. Единственият му кусур е, че пуши, ама в социалната служба казаха, че за цигари “Арда” без филтър помощи няма.
Но понеже съм добра душа и виждам, че Масларова не е виновна, горката, че й е само толкоз акъла ще й уредя среща с баща ми. Без комисионна, разбира се, изцяло за ползу роду. Да си поразменят две-три приказки, да пийнат по една ракия, ако е останало от зелето може и мезенце да се намери.
Искрено се надявам преди това министърката да не се отдаде на научна дейност, щото направо не ми се мисли какво ще се случи като разбере за най-новото откритие на американски учени.
Тия дни едни физици от Мериленд успели успешно да телепортират частица с маса в покой на разстояние един метър, предаде радио “Свобода”. Оказва се, че за пръв път квантово телепортиране на фотон е било успешно осъществено още през 70-е години на 20 век. Но ефективността на телепортирането засега била много ниска – от милиард опита, успешни се оказват само 22. Но, не това е важното – учените предупредили, че засега не може да става дума за телепортиране на кифла, например. Проблемът е, че дори това да стане, телепортираният обект, възниквайки на новото място ще се превърне в хаотичен сбор.
Да ни бяха питали, ние ги разбираме тез работи с кифлите и хаоса. Даже сме готови да предоставим за научни цели цял министър! Да не сме стипци я!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.