Европейската комисия се събуди!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Европейската комисия се събуди!Добрата новина: Европейската комисия се събуди!
Лошата новина: България все още спи!

Вчера Европейската комисия публикува драфт на нова регулация – т.нар. Закон за критичните суровини. Целта му е пределно ясна – да създаде нужните предпоставки ЕС да намали зависимостта си от внос на критичните за енергийния преход, дигитализацията и военната индустрия суровини.

Идеята е Европа да добива, рафинира, произвежда и рециклира много повече литий, никел, редкоземни елементи и т.н. Конкретните цели са меко казано амбициозни.

 

Топ новината за България:
Медта вече е и в двата списъка, както на стратегическите, така и на критичните суровини!

 

Това е изключително важно за нас, защото сме много силен играч в добива, преработката, производството и рециклирането на мед. Имаме и огромен потенциал за растеж.

Не знам от колко време обяснявам и призовавам през всякакви медийни канали, че Европа може да направи успешен енергиен преход само, ако започне да прави всичко това в голям мащаб. Е, доживяхме – засега само на хартия, де!

Подробностите обаче са много интересни, а сега нямам време… Ще кажа само, че очаквам всякакви зеленикаквици да изпаднат в умопомрачителен когнитивен дисонанс и тази регулация да се превърне в ябълката на раздора не само в ЕК, но най-вече в Европейския парламент.

По-важното за мен е какво ще направи България!?

Тук споделям само един от многото текстове, които съм написал през последната петилетка по темата. Уви, глас в пустиня засега!
БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ОТ ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА!

 

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.