Световна марка произведе 15-милионния си уред в България

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Ръководният екип на Либхер-Хаусгерете Марица с 15-милионния уредИнвестира у нас над 200 млн. лв., работи със 76 местни фирми-доставчици

Своеобразен рекорд постави на 23-ти октомври 2023 г. екипът на „Либхер-Хаусгерете Марица” – произведе 15-милионния уред в България. Информацията за медиите съобщи Христо Георгиев, управител „Финанси и администрация“ на фирмата.

Заводът за висококачествени хладилници и фризери, част от международния технологичен концерн Liebherr, отвори врати през 2000 г. в Тракия икономическа зона. Стартира с персонал от 170 души, за да нарасне до над 2 000 сътрудници 23 години по-късно.

През 2005 г. е произведен 1-милионният уред, през 2012 г. бройката вече е 5 милиона, а 2018 г. – 10 милиона.

През 2020 г. Либхер произведе над един милион хладилници и фризери. Възходът на компанията в България е повече от показателен – според сухата статистика след основаването на Либхер първият милион уреди е постигнат за 5 години.

През 2020 г. фирмата произвежда милион за една година! Успехът е резултат от отличната работа, както на сътрудниците на завода, така и на доброто партньорство с местните фирми-доставчици, посочва Христо Георгиев.

76 български подизпълнители създават различни детайли за широката гама висококачествени хладилници и фризери, за които имаме пазари и клиенти в целия свят, допълва той.

Благодарение на немския гигант в региона са осигурени хиляди постоянни работни места. Без преувеличение може да се каже, че концернът „Либхер“ реално в голяма степен обезпечава прехраната на един средно голям български град.

Либхер инвестира у нас над 200 млн. лв. в производствена и логистична база, в непрекъсната модернизация и разширение, както и в развитието и повишаването на квалификацията на персонала си. Компанията е един от най-големите работодатели и фирми с мащабни инвестиции на всеки няколко години, както и ключов производител на почти изцяло експортно ориентирана продукция. Дейността на немската група тук привлече още няколко чуждестранни компании, нейни контрагенти, които откриха заводи в Тракия икономическа зона. Образно казано Либхер е локомотивът, който тегли по пътя към успеха една от влаковите композиции на българската икономика.

Компанията е известна и като коректен работодател с едни от най-високите възнаграждения в Пловдивска област. Фирмата подпомага кариерното развитие, дава и широка гама от социални придобивки. В момента на произвеждането на 15-милионния уред заводът в ТИЗ надгражда върху успеха и положителния опит и открива нови работни позиции за специалисти в развойния си център. Повече информация има на интернет страницата на компанията www.liebherr.bg.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.