Кризата съсипа тарикатския бизнес с дрехи втора употреба

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Кризата съсипа тарикатския бизнес с дрехи втора употребаНови зареждания няма, по рафтовете са останали най-грозните облекла и никой не иска да ги купува, жалват се търговци

Все по-оскъдно е зареждането в магазините за дрехи втора употреба в столицата, оплакаха се пред „ФорумЪт“ редовни потребители. „Новите колекции“ от износени и непотребни на европейските ни братя облекла са на път да станат все по-дефицитни. Причината е в резкия спад на зареждането от централните складове в Германия, Англия, Франция. Италия и т.н. Тенденцията е трайна и от няколко месеца родните бизнесмени, които натрупаха десетки хиляди печалба чрез препродажбата на носени дрехи са се видели в чудо. Кризата до такава степен е хванала за гушите жителите на страните от ЕС, че повечето от тях масово са започнали да доизносват по-дълго дрехите си, вместо да ги даряват или продават за жълти стотинки.

Това рязко удря по джоба българските прекупвачи, които са принудени да зареждат все по-рядко магазините и да разочароват клиентите си, свикнали с редовните седмични промоции. Почти е сложен край и на наглото надуване на цените за носени дрехи, което понякога дори ги изравняваше с етикетите на чисто новите облекла. На практика родните тарикати са поставени на колене, защото наученият вече да отбира българин не харесва наличната и залежала напоследък стока, а зарежданията с нови, „атрактивни“ пратки са все по-редки.

„Положението е критично, оплака се продавачка, която помни и по-добри дни за магазина на столичната улица „Цар Асен“ – шефът е принуден да зарежда чисто нова стока, за да докара някак клиенти.“ Този подход обаче вместо да привлича, отблъсква.

Недоверчива пенсионерка влиза, разглежда и не остава никак доволна от новия алъш-вериш – китайските чадъри ги имало на всеки ъгъл и въпреки настояванията отказва да купи на внучето си предложената й също нова ученическа раница. След като за пореден път заварва оръфаните и развлачени дрехи от предни зареждания си тръгва намусена.

От свои източници „ФорумЪт“ научи, че шефовете на някои от най-големите вериги за дрехи втора употреба трескаво търсят варианти, за да оцелеят. Някои от тях дори са на път да пратят ключови служители на обучение, за да усвоят хватки за успешни продажби по време на криза. Хваналите мекото на хляба в бизнеса за доизносване на вехтории от минали моди и епохи са толкова шашнати от новите „капризи“ на европейците, че са готови да пускат стоката за жълти стотинки – белким се отърват от залежалите дрехи, които всеки момент могат да станат храна за мишките в препълнените складове. На Женския пазар в София, например офертите все по-често падат до 50 стотинки, а надменните до скоро продавачки любезно ви подканят да ровите по-дълго из преливащите кашони.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.