Рени Нешкова представи романа си „Изчезването на Макси”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
Изчезването на Макси
   

Една книга за прехода, написана на автентичен софийски сленг 

„Изчезването на Макси”, противно на криминалната нотка в заглавието е книга, която шества на пръсти. Първото й явяване в обществото е в една онлайн книжарница, която грижливо приютява героите на журналистката Рени Нешкова. Пари за бляскава премиера и за отпечатване на хартия няма. Допреди няколко месеца, когато издателството на Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ облича в душа и мастило 500 бройки от романа.

„Намирането” на сродните на журналистката души – приятели, колеги и любопитни читатели се случи на 23 юни в Народната библиотека. Романът на Рени Нешкова представиха литературният критик Атанас Свиленов и редакторът на книгата Христо Троански.
Признавам си, че не ми отива да пиша ревю за книга на журналист като Рени Нешкова – добре позната на читателите от работата й във вестниците „Демокрация”, „Още инфо” и седмичника „Седем” – заради все още дребните ми (на години и на ръст) крачки в журналистиката. Затова давам думата на по-големите, онези, които помнят…

Защото това не е книга за безпаметни читатели. И за съгласните не е. Останалите знаят защо ще я прочетат, ако вече не са го направили.

 

Откъс от книгата:

Изчезването на Макси 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.