Госпожо Найденова отдавна не живеем в комунизма!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Диана Найденова, БТВ поръчкова журналистикаТъкмо си мислих, че разгорелите се през последните дни  протести около закона за горите са повлияли поне малко благотворно върху българския медиен ландшафт и в интернет се появи вълна от недоволство най-вече от поведението на Диана Найденова, която в своето предаване се прояви като съдя от Народния съд.

Арогантното и поведение, нетърпящо възражения е повече от скандално. То няма нищо общо с разбиранията ми за журналистиката и това, че при подобни конфликти един журналист трябва задължително да даде право на различните страни да изразят позициите си и да остави на обществото да прецени – кой е крив и кой прав. А Найденова се държеше като коментатор на футболен мач, който се опитва да ни убеди в правотата на пристрастията си. Та ние вече не живеем в комунизма госпожо Найденова, когато от партийните медии  ни облъчваха с единствено верните и правилни позиции. Съгласен съм, че случилото се с оператора на телевизия BTV е неприемливо, но Вие нямате право да искате колективно извинение от обществото за инцидент, за който е отговорен само един човек. 

 Вие нямате право да се държите като наказателен отряд срещу другомислещите и да ги приравнявате с хулигани. Госпожо Найденова, поведението Ви е срам за българската журналистика. То граничи с лакейщина, подлизурство и продажност. За колко сребърника се продадохте госпожо Найденова? Или може би Вашата шефка, която както се твърди в една публикация на сайта за разследвания – bivol.bg, притежава акции  в банката на Цеко Минев.

Ето заради такива продажни журналисти медийната среда у нас ще една от най-несвободните в света. Защото тя показва колко открито защитава определени позиции. Това не е журналистика, а медийно изплюване и изхрачване върху обществото и поредното потвърждение на това, какъв фаст фууд са българските традиционни медии, разчитащи на купени журналисти за да се защитават позициите на управляващите и подлагащи на медийно затъмнение информацията, която е нелицеприятна за тях. Факт е госпожо Найденова, че на протеста имаше пияни и лумпени. И аз ги видях с очите си, но да определяте всички като хулигани и престъпници е най-малкото възмутително. Да каните човек в студиото си и да му налагате вашата позиция, без да го оставите да изрази мнението си е непрофесионално. Това са прийоми от едни други времена, от които мисля, че вече отдавна  сме се отдалечили. На времена, в които единствено правилното мнение беше – официалната позиция на Първия партиен и държавен ръководител. Сега живеем във времена на свобода на словото и информацията, в които всеки е свободен да изрази позициите си. И когато управляващите не са склонни да чуят обикновените хора, те са в правото си да предприемат всякакви действия за да се чуе то. Когато медии като БТВ  ги заглушават, те са в правото си да използват всички комуникационни канали за да го изкажат.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.