Класация на място № 928 и сред тройкаджиите на място № 237

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Класация на място № 928 и сред тройкаджиите на място № 237ГОРДОСТ ОТ СРАМА
• Най-елитният ни Софийски университет „Климент Охридски“ попадна в „престижна“ класация на (не)престижно място според самия него и медиите

„Софийският университет е сред първите 250 висши училища в престижна международна класация“ – това е заглавието на информацията на БТА.

И другите медии са надули фанфарите по повод случилото се. И пресцентърът на СУ „Климент Охридски“, който ги е информирал.

Историята обаче е точно като във вица: не били компютри за износ, а компоти, и не сме ги изнесли, а ни ги върнали обратно заради рекламация на качеството.
Класацията. наистина е авторитетна. Times Higher Education World University Rankings се прави от 2004 и дава рейтинг на първите 1000 университета по света.
Състои се от няколко отделни класации – световна, на ВУЗ в развиващите се държави, на американските, латиноамериканските, азиатските и т.н.
В световната класация родната „Алма-Матер“ е в групата след 800-то място. – на № 928, като продължава да бележи отстъпление. С изключение на Македония всичките съседни държави са се представили значително по-добре, вкл. и техни ВУЗ извън столиците им.
В тази класация не фигурира нито един друг български ВУЗ, а като гледам и СУ „Климент Охридски“ е на път да изпадне от нея.
Давам линк:
https://www.timeshighereducation.com/world…/…/world-ranking…
Фанфарите и гордостта е за това, че в групата на развиващите се държави и тези от БРИКС Университета е попаднал в групата от № 200 до № 250 на № 237.
Т.е. че е изпреварил University of Lahore, сродно учебно заведение в Лахор, Пакистан, Mansoura University в Египет, University of South Africa в Южноафриканската република и т.н.
№ 1 в родната класация – СУ „Кл. Охридски“ е изпреварено обаче в тази група от университети, които не са първененци по рейтинга в своите си държави – например University of Ibadan, Нигерия и т.н .
Давам линк и от тази класация:
https://www.timeshighereducation.com/…/brics-and-emerging-e…
Въобще се помпа тъпа гордост заради нечуван срам!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.