Защо бюрократичната грижа за моето здраве уврежда личното и финансовото ми пространство?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Учреждението, в което работя провежда профилактични прегледи. Беше ни казано, че който не си направи исканите медицински изследвания и не предаде приложения формуляр ще бъде наказан административно.
Начинът, по който се събират и съхраняват формулярите ще позволи на доста хора да видят резултатите от изследванията и евентуално да ги препредат на когото си поискат. Считам, че това е нарушаване на личното пространство на индивида.  Доколкото знам  профилактичните прегледи се правят само от лекаря, на който аз съм се доверил и той трябва да пази лекарска тайна.

Нормално ли е един такъв документ да се чете от секретарки, сестри, началници, от счетоводството и прочие, които събират формулярите? Ще бъде ли основателно административното наказание ако откажа такъв преглед? Здрав съм и нямам заболявания, които биха ми пречили да изпълнявам професионалните си задължения. Ходя всяка година при семейния си лекар на профилактичен преглед. Това мисля е достатъчно по закон.

 

 


Изчерпателен отговор на повдигнатата от нашия читател важна тема дава адвокат Николай Баташки в рубриката „Юрисконсулт“

Ето тук:

http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=181;2009-04-02-05-36-28&catid=51;2008-12-29-08-23-34&Itemid=78

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.