Нямало било корупция в сферата на културата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бисквитки ОреоПоздрав за новия ни Министър на културата (Наско – сам иска да го наричаме така) с посланието от рекламата на бисквитки Орео:
– Още не си готов!

Нямало било корупция в сферата на културата. Сипах си.

Откакто е министър, явно не се е срещнал с нито един представител на нито една гилдия. За какво му е? Но пък „индиректно“ го били търсили „всички“. Сипах си второ.

Бил чул, че служебното правителство миналата година провали реформата в киното, но не знаел все още точно как. Тоест не знае, че предшественикът му Минеков уволни най-успешния директор на киноцентъра – Жана Караиванова – и провали реформата, за която тя лобираше, а именно: да се отдели бюджет за финансиране от страна на държавата на продуценти на български сериали, а не както досега всички пари да отиват само за филми на голям екран (много често бутикови). Аз го знам, въпреки че нямам общо нито с киноцентър, нито със сферата на културата като цяло, но министър Наско не знае?!? По-интересно обаче е, че заради реформата и бюджетът беше увеличен с 25 милиона лева, но какво са 25 милиона за един министър? Всъщност къде са тези пари? Ни чул, ни видял – министърът е в неведение! И няма корупция! Сипах си пак.

Ще се бори ли новият министър за увеличение на заплатите в сферата на културата? Не, то не е негова работа. Даже хич. Асен Василев да му мисли. И онези там, работодателите – директорите да му мислят! Кой е министърът на културата (Наско), че да се бори за заплатите на творците? Никой не е той! Четвърти път си сипах!

Единственото успокояващо е, че се оказа, че не е вярно, че новият министър на културата не е имал нито един работен ден на истинска работа преди да стъпи в министерството. Преди се знаеше, че единственото, което е вършил през живота си, освен да учи, е да ремонтира някакво читалище чрез събиране на дарения. Но сега се оказа, че преди това е работил нещо в Германия. Какво? Е, не е ясно и не казва. Но тук поне няма да си сипвам. Министърът на културата ни има някакъв трудов стаж!!! УРА!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.