Андрешко еволюира!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Георги ВеличковГероят от едноименния разказ на Елин Пелин оставя бирника в блатото.

Днешният Андрешко, някакъв дядо от Първомай директно гръмнал арендатора в главата.

Хиляди хора в социалните мрежи му викат „Браво!“. Което показва какви непоправими щети е нанесла българската образователна система върху психиката на българина.

Образователната система, особено в годините на тоталитаризма, не е нищо друго освен средство за пропаганда, промиване на мозъците и възпитаване на населението в „социалистически“ дух. Тая пропаганда естествено е насочена към най-малките, учениците. А най-ефективна в това отношение е литературата. Защото разчита не на факти и логика, а на емоции. Емоциите заобикалят аргументите и разума и засядат дълбоко, за цял живот в главите на хората. Подрастващите са с неоформена ценностна система и по тая причина са най-податливи на внушения. Те са като бял лист, върху който властите пишат това което им е угодно – омраза към определени социални групи, етноси, държави.

Резултатът от това „образование“ е че един човек застрелва друг в главата, а хиляди се радват на тоя факт и викат, „така му се пада на изедника“.

(Пак да поясня – подобни убийства се случват навсякъде по света. Но огромният проблем е в реакцията на обществото, което харесва това).

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.